Naši najmlajši

Smo »naraščajniki«, stari od 8 do 15 let, kot tudi nekateri kadeti do 18. leta starosti, člani Kegljaškega kluba PROTEUS, ki ima svoj sedež v na kegljišču v Športnem parku Postojna, Pot k Pivki 2B.

V zgodnjih popoldanskih urah treniramo pod vodstvom trenerja dvakrat do trikrat tedensko, kjer je dolžina treninga odvisna od naše starosti, prav tako tudi velikost in teža igralnih krogel.

Redno se udeležujemo turnirjev za državno prvenstvo, ki potekajo v sedmih različnih krajih Slovenije: od Izole pa vse tja do Maribora. Udeležujemo se tudi prvenstva kegljaške skupnosti Notranjska, ki v okviru mednarodnih turnirjev poteka v Cerknici, Pivki in Postojni.

Najboljši med nami nastopamo tudi v občinski rekreacijski ligi, kjer z dobrimi rezultati povzročamo starejšim ekipam obilne preglavice. Najstarejši in najboljši med nami se kalijo že v ženski članski in drugi moški ekipi, ki nastopata v slovenskih ligah.

Ponosni smo na naše vrstnike, ki so se že uveljavili kot mladinski in kadetski reprezentanti Slovenije, kot tudi na kadetinje in kadete, ki se borijo za reprezentančne drese. Seveda spremljamo naše kadete, mladinke in mladince, ki kar pogosto in uspešno zastopajo tudi barve Slovenije.

Kaj pa mi ostali ???!!! V zadnjih osmih letih smo na državnih prvenstvih posameznikov v različnih starostnih kategorijah povprečno osvajali po štiri do pet medalj, s podobnim številom medalj pa se vračamo tudi z državnih prvenstev deklic in dečkov v dvojicah. Menimo, da ni pretirana trditev, da smo med tremi najuspešnejšimi mladimi kegljaškimi sredinami v Sloveniji!

Sedaj tudi naša ženska ekipa, ki jo z izjemo treh članic sestavljajo mladinke, kadetinje in celo deklice, nastopa celo v najvišji tekmovalni ligi- to je v I. A ligi !!! Kaj pravite na to?

Če se želite prepričati o naši uspešnosti in sploh naših nastopih, poglejte na www.kegljaska-zveza.si pod »državna prvenstva« ali pa si oglejte kakšen naš nastop »v živo«.
Zakaj pa ne! Lepo vabljeni!