Novice - 17. KROG: DVAKRAT BOLJŠI OD OGRAJCE, OD BELE KRAJINE NE

17. KROG: DVAKRAT BOLJŠI OD OGRAJCE, OD BELE KRAJINE NE

Objavil dne 18. marca 2024 v kategoriji Novice

Naša ženska ekipa se je odpravila v Ljubljano k Ograjci. Cilj je bil, da jim vrnejo za domači poraz v jesenskem delu lige. Za razliko od deklet, sta obe moški ekipi čakali tekmi na domačem kegljišču. Najprej v petek drugo ekipo v derbiju lige proti ekipi Bele krajine. Prvokategornike je pa nato v sobotnem popoldnevu čakala tekma proti ekipi Ograjce, ki je lovila prepotrebne točke za obstanek v ligi. Gostje na čelu z Primožem Pintaričem so bili izjemno motivirani in smo pričakovali lepo tekmo, kjer pa so bili naši fantje vseeno nesporni favoriti.

1.A SKL – ŽENSKE
OGRAJCA : PROTEUS 2 : 6 (3254 : 3352)

1.A SKL – MOŠKI
PROTEUS 1 : OGRAJCA 7 : 1 (3647 : 3515)

2. SKL – Zahod MOŠKI
PROTEUS 2 : BELA KRAJINA 2 : 6 (3460 : 3508)


V naslednjem vikendu nas čakajo še zadnje tekme v slovenskih kegljaških ligah za sezono 2023/2024. Vse tri ekipe se odpravljamo na gostovanja. Dekleta na Štajersko k Miklavžu, ki se poslavlja od 1.a lige. Pričakujemo novi dve točki.
Težje delo čaka prvo moško ekipo, ki bo odigrala tekmo v Litiji, kjer je zelo težko osvojiti točke. S tem da bo letos domača ekipa še posebej motivirana, kajti vsaj osvojena točka jim zagotavlja obstanek v 1.a ligi, poraz pa njihovo usodo poriva v roke Ograjci.
Ob že zdavnaj zagotovljenem obstanku v 1.b ligi se bo druga moška ekipa na lokalnem derbijo v Pivki pomerila s tamkajšnjo prvo ekipo. Domačini s Pašičem in Bizjakom so nesporni favoriti, vendar nam morebitna zmaga odpira možnosti celo za končno tretje mesto o čemer pred sezono nihče ni upal razmišljati.
Naj dobro pada!