Novice - 3. mesto deklet in uvrstitev na NBC pokal

3. mesto deklet in uvrstitev na NBC pokal

Objavil dne 18. junija 2013 v kategoriji Novice

Današnji komentar tekme bom pričenjam s ČESTITKAMI CELOTNI ŽENSKI EKIPI ZA OSVOJENO TRETJE MESTO V I.A SLO LIGI!!

Sedaj pa še kratek komentar na sobotno tekmo. Tekmo sta pričeli Anja in Noemi. Trener Triglava jim je za nasprotnici postavil Prosenovo in Čubrilovičevo. Obe naši igralki sta tekmo pričeli odlično v prvem setu gladko zmagali in nato takoj v drugem setu popustili in nasprotnicam vrnili točki in tudi v tretjem setu nadaljevali z neprepričljivo igro. Anja je nato zadnji set odigrala vrhunsko in ga dobila ter dvoboj z svojo nasprotnico zaključila z zmago 2 : 2 in v kegljih 584 : 559. Tudi Noemi je v zadnjem setu dobro odigrala proti nasprotnici, a je bila Alemka vseeno boljša in dvoboj se je končal v korist Krajnčanke s 3 : 1 ali v kegljih 554 : 545.
Nataša in Tina sta bili določeni za druga dva dvoboja. Nasproti sta jima stali mlada Nika in izkušena Silva. Ko sta vrgli prve krogle nihče ni pričakoval »eksplozije« kegljanja in to kar pri obeh domačinkah. Tako Nataša kot Tina sta svoji nasprotnici mleli in jima na koncu prepustili vsega en set. Lepo je bilo biti v tem trenutku v dvorani, ki se je kar tresla od bučnega navijanja, ki ga je zahtevala igra domačink. Lahko rečemo, da smo bili v šoli vrhunskega kegljanja. Nataša je dosegla svoj osebni rekord, hkrati pa je z rezultatom odvzela Noemi rekord najboljše domače igralke. Obe domači igralki sta dvoboje gladko dobili, Nataša s 4 : 0 in v kegljih 634 : 552 ter Tina s 3 : 1 in v kegljih 592  : 543. Domača ekipa je povedla s 3 : 1 in imela na svojem računu 147 kegljev prednosti.
Zadnja del srečanja, ko je bilo po vrhunski igri Nataše in Tine že skoraj končano, sta pričeli Sara in Lucija, njuni nasprotnici pa sta bili Mateja in izkušena Belcijanova. Sara je dvoboj pričela zanesljivo in prvi set dobila, Lucija pa se je Belcijanovi odlično upirala in ji ni dovolila, da bi se sprostila in se razigrala. A na koncu je Lucija vseeno morala Belcijanovi čestitati za zmago s 4 : 0 oz. v kegljih 581 : 559.
Ob nekoliko slabši igri Sare v drugem setu in želji trenerja, da vse igralke sodelujejo pri zmagi, je Saro zamenjala Maša, ki pa žal publiki ni pokazala svojega repertoarja znanja in je tekmo do konca odigrala v krču. Na koncu je morala čestitati nasprotnici za zmago, kar pa ji ni nihče zameril, saj so bili vsi cilji ekipe kljub temu doseženi.
Ekipa si je s to zmago priborila tretje mesto v ligi in pravico do sodelovanja na NBC pokalu, ki bo oktobra v Augsburgu v Nemčiji.
Največji uspeh ženske ekipe v štiridesetletni zgodovini kluba je celotna ekipa na koncu proslavila s steklenico šampanjca.