Novice - 5. KROG LIGE 2023/2024

5. KROG LIGE 2023/2024

Objavil dne 1. novembra 2023 v kategoriji Novice

V petem krogu sta se prvi ekipi odpravili na Štejersko: dekleta v Slovensko Bistrico k Impolu, fantje k aktualnemu državnemu prvaku, mariborskem Konstruktorju.
Impol je dokaj slabo štartal letošnjo sezono, podobno tudi naše igralke še niso pokazale vsega svojega znanja. Pričakovali smo borbo za vsak kegelj.
Fante prve ekipe je čakal ranjeni Konstruktor, ki je v prejšnjem krogu izgubil pri Triglavu. Kljub temu porazu in ne najbolj vrhunski predstavi, pa so bili na svojem težkem mariborskem kegljišču še vedno veliki favoriti.
Druga moška ekipa je že v petek na domačem kegljišču gostila ekipo Krke iz Novega mesta. Tekmo smo pričakovali precej bolj optimistično, kajti v igralskem kadru sta bila ponovno mladinca Anže in Matevž. Matevža je čakal sploh prvi nastop v 1.B ligi.

1.A SKL – ŽENSKE
IMPOL : PROTEUS 4 : 4 (3346 : 3290)

1.A SKL – MOŠKI
KONSTRUKTOR 1 : PROTEUS 1 6 : 2 (3512 : 3369)

2. SKL – Zahod MOŠKI
PROTEUS 2 : KRKA 8 : 0 (3460 : 3300)


V šestem krogu vse tri ekipe Proteusa gostujejo. Prvi ekipi čakata težki preizkušnji pri vodilnima ekipama. Medtem ko je na vrhu ženske 1.A lige malce presenetljivo Remoplast, pa je pri moških pričakovano na vrhu kranjski Triglav, ki v letošnji sezoni še ni oddal točke. Upamo, da je uspela ženska ekipa dvigniti svojo igro in bo v Radljah konkurenčna domačim igralkam. V tem primeru je zmaga prav gotovo dosegljiva. Fantje prve ekipe bodo v Kranju zagotovo izjemno motivirani, vseeno bo že neodločen izzid lepo presenečenje.
Na pomembno tekmo se odpravlja druga moška ekipa. Upamo, da bo s popolnejšim igralskim kadrom kot za prejšnja gostovanja, uspela osvojiti prve gostujoče točke in se premakniti k sredini ligaške lestvice.

Kontruktor 1 : Proteus 1