Novice - ANJA POMETLA S KONKURENCO V SPRINTU

ANJA POMETLA S KONKURENCO V SPRINTU

Objavil dne 22. aprila 2014 v kategoriji Novice

Andraž, Danijel, Nejc J., Robin in Žiga so naš klub zastopali na DP v sprintu, ki je v nedeljo potekalo v Kranju. Robin, Danijel in Žiga so izpadli že v kvalifikacijah, Andraž in Nejc pa sta se prebila do četrtfinala, kjer je bil Mariborčan Jurančič z 2:0 boljši od Nejca, Andraž pa je moral po dodatnih lučajih (18:22) za zmago čestitati Luki Potočniku iz Ljubelja. Sodelovalo je 41 mladincev.

Mnogo več uspeha kot fantje so dosegla dekleta Sara, Anja, Lucija, Nataša, Sandra in Eva, ki so se domov vrnila kar s tremi medaljami od štirih možnih. Svoj nastop so opravila na kegljišču v Celju. V prvem krogu tekmovanja je Nataša izpadla proti Pivčanki Amandi Zalar, ki jo je nato v drugem krogu premagala sestra Lucija. Ta se je v nadaljnje tekmovanje uvrstila kot srečna poraženka iz prvega kroga. Sandra je morala čestitati za zmago vrstnici iz Celja Bizjakovi, Eva pa je že v prvem krogu naletela na klubsko kolegico, Anjo. V polfinalu se je na prvih dveh stezah odvijal klubski dvoboj med Anjo in Saro, ki ga je gladko dobila Anja. Na drugih dveh stezah sta se srečali naša Lucija in Krajnčanka Nika. Po neodločenem rezultatu je bila v dodatnih lučajih Nika za kegelj boljša od Lucije in se je uvrstila v finale. Nato pa je Anja Niko v finalu premagala z 2:0 in osvojila naslov državne prvakinje. Tako so naše igralke v Postojno prinesle zlato in dve bronasti medalji. Velik uspeh posameznic in tudi velik klubski uspeh. Na prvenstvu je sodelovalo 28 mladink.

Čestitke nosilkam medalj in ker so vse tri tudi reprezentantke U23 vsem veliko uspeha tudi na svetovnem prvenstvu v Brnu prihodnji mesec.

LR