Novice - DEKLETA ODLOČNO PROTI MARIBORČANKAM

DEKLETA ODLOČNO PROTI MARIBORČANKAM

Objavil dne 13. oktobra 2013 v kategoriji Novice

 

Po dveh nepričakovanih ligaških porazih smo kar z strahom pričakovali današnjo tekmo v katero smo bili prisiljeni iti še brez Sare, ki je bila odsotna zaradi šolskih obveznosti. Poleg tega pa nas je ta ista ekipa v pretekli sezoni že premagala na našem kegljišču.

Odločitev trenerja je bila, da tekmo pričneta Sandra in Nataša, gostje pa so jim za nasprotnice postavile Tadejo in Dragico. Sandra, ki je pokazala odlično igro, posebno na čiščenje (202), je svoji nasprotnici prepustila le en set. Dvoboj se je končal s 3:1 oziroma 579:529 v kegljih. Nataša je imela s svojo nasprotnico več dela, skušala se ji je upirati, a se nikakor ni izšlo in morala je priznati poraz 510:574 v kegljih ali 1:3 v setih.

V  drugih dveh dvobojih sta na steze stopili Maša in Lucija in njuni nasprotnici Klavdija in Majda. Maša je tri sete odigrala odlično in v zadnjem, ko je bila točka že njena malce popustila. Končni rezultat je zadovoljil domače gledalce in njene soigralke (3:1 v setih ali 577 : 515 v kegljih). Lucija je začela odlično, v zadnjih lučajih prvega seta pa malo popustila in set točka je šla k nasprotnici. Drugi in tretji set je dobila, v četrtem pa proti koncu odigrala en lučaj premalo koncentrirano in set točko je zopet vknjižila nasprotnica. Rezultat 2:2 in 568:568 v kegljih je vsaki tekmovalki prinesel pol ekipne točke. Po dveh delih tekme so domačinke vodile 2,5:1,5 in imele 48 kegljev prednosti.

Kot zadnji sta na steze pri domačinkah stopili Tina in Noemi,  pri gostjah pa  Maja in Dominika. Tina je imela ogromno dela z izkušeno Majo. Kljub temu da je prva dva seta Tina dobila smo se za njeno zmago na koncu vsi tresli, saj je druga dva seta dobila njena nasprotnica. Na koncu je Tina Majo premagala za 4 keglje (2:2 in 533:529). Noemi je svoji nasprotnici, Dominiko je po 90 lučajih zamenjala Klavdija, gladko premagala s 4:0 in 582:479 v kegljih in zopet dokazala, da je najboljša v ekipi. Končni rezultat tekme 3349:3194 ali 6,5:1,5.

Celotna ekipa si zasluži pohvale za igro, borbenost in za navijanje!

LR