Novice - DEKLETA REKORDNO V DRUGI DEL LIGE

DEKLETA REKORDNO V DRUGI DEL LIGE

Objavil dne 17. januarja 2024 v kategoriji Novice

Po zimskem ligaškem premoru so vse tri naše ekipe nestrpno pričakovale nadaljevanje le-te s tekmami na domačem kegljišču. Ne pretirano uspešen jesenski del smo sklenili s trojno zmago v devetem krogu in v enakem slogu smo želeli nadaljevati tudi v letu 2024. Naloga je bila vse prej kot lahka. Na papirju še najlažje delo je čakalo dekleta proti sosedam iz bližnje Pivke. Prva moška ekipa je prepotrebne točke lovila proti vedno neugodnim Novogoričanom. Nasprotniki druge moške ekipe pa so bili kar igralci vodilne ekipe 1.b lige zahod, Adrie iz Kopra. S to tekmo se je v petek popoldan tudi pričel zanimiv vikend na postojnskem kegljišču.

1.A SKL – ŽENSKE
PROTEUS : PIVKA 7 : 1 (3514 : 3353)

1.A SKL – MOŠKI
PROTEUS 1 : GORICA 1 5 : 3 (3499 : 3423)

2. SKL – Zahod MOŠKI
PROTEUS 2 : ADRIA 6 : 2 (3428 : 3205)


Enajsti krog prinaša vsem trem ekipam gostovanja. Prva moška in ženska ekipa se odpravljata na Staničevo v Ljubljano k Taborski jami. Oboji so favoriti, vendar bo zgolj maksimalen pristop prinašal točke, ki jih obe ekipi potrebujeta za ohranitev stika z vodilnimi v svojih ligah. Domačini se borijo za obstanek v prvoligaški konkurenci in ne bojo oddajali točk brez borbe.
Druga moška ekipa odhaja v Kranj k ekipi Silika, ki ji že močno teče voda v grlo in se bo krčevito borila za vsako točko, ki bi jim podaljšala upe na ohranitev 1.b ligaškega statusa. Naše želje pa so, da podaljšamo serijo trojnih zmag naših ekip iz devetega in desetega kroga tudi v enajsti.
Dobro igro vsem in čim boljši izplen!