Novice - DOBRODELNI TURNIR ZA KD ČRNA 2023

DOBRODELNI TURNIR ZA KD ČRNA 2023

Objavil dne 14. septembra 2023 v kategoriji Novice
KK Proteus 50 let

V začetku avgusta smo po medijih lahko spremljali grozote vodne ujme, ki je prizadela tudi velik del Slovenije in vse kar ob tem lahko začutiš je zgolj nemoč v odnosu do velikih naravnih sil in pa sočutje do vseh prizadetih. Kmalu po ujmi je sledil poziv na pomoč kegljačev iz Črne, ki so v nekaj urah ostali brez kegljišča, iz istega vzroka pa se je v luči razumljivih občinskih prioritet pod vprašaj postavila tudi že začeta gradnja novega kegljišča.

V Postojni smo za vikend štirinajst dni pred začetkom ligaških tekmovanj imeli v koledarju zapisano le eno pripravljalno tekmo in s strani tehničnega vodje Zorana Ulage je padla ideja o skrajšanem tri dnevnem dobrodelnem turnirju. Ideja je padla na plodna tla, organizacija je potekala hitro in razpis je bil zunaj v nekaj dneh. Pričakovali smo relativno nizek odziv glede na kratek termin ter glede na obdobje sezone, ko ima večina ligaških ekip že izdelan plan priprav, prav tako je bilo že odprtih kar nekaj turnirjev.

Udeležba pa nas je dobesedno navdušila, očitno je dobrodelni namen turnirja med kegljači dosegel učinek in v samo treh dneh je bilo opravljenih kar 105 nastopov na naših štirih stezah. Samo iz prijavnine smo tako nabrali 1.050€, ob dodatnih solidarnih prispevkih pa smo ob koncu turnirja iz našega “pujska” na kegljišču stresli točno 1.590€. Našo akcijo pa so velikodušno podprli tudi pri lokalni Športni zvezi Postojna in Regijski pisarni OKS ter nam na vsakoletni prireditvi »POSTOJ-NA ŽIVI ULICI« ob predstavitvi delovanja našega kluba na stojnici omogočili in pomagali pri dodatnem pobiranju solidarnih prispevkov za isti namen. Za bolj »sladko in gladko« pobiranje prispevkov smo obiskovalcem stojnice postregli sladke palačinke, za katere je pridno poskrbel mladi par, Daša in Dan. Zahvala gre tako njima kot tudi pridnim dekletom na stojnici, Urška, Joža in Neva so razdelile palačinke iz več kot 25L pripravljenega testa in prav nič ni ostalo… Ob koncu prireditve smo tako našim novim prijateljem iz Črne predali ček in gotovino v vrednosti 1.800€, kar je bilo nad vsemi pričakovanji. Svoj prispevek pa je na prireditvi dodal še A1 iz Postojne in donacijo zaokrožil na okroglih 2.000€.

Obvezna zahvala za izvedbo je potrebna še za vse pridne roke na kegljišču, nepogrešljivi Ljubi, Draganu, Borutu, Heleni, Martinu, Urški, Joži, Damjani, Nejcu in Hani za vse povsem prostovoljno opravljene ure, ne gre pozabiti pa tudi na Lojza, skrbnika kegljišča, ki je »laufalo« brez zapletov tri dni praktično od jutra do večera. Hvala vsem v imenu kluba in kot večkrat izraženo tudi iz strani KD Črna.

In pa, seveda, tekmovalo se je, podelilo se je spominske pokale, v moški in ženski konkurenci. Nastopi so bili dobri, dokaj izenačeni in na visokem nivoju, v treh dneh kar štirinajstkrat preko 600…

Zmagovalci

1 DEBELJAK Savo TABORSKA JAMA 384 258 1 642
2 PILETIČ Jan BREST 415 208 2 623
3 OGRIZEK Dominik PROTEUS 410 211 1 621

Zmagovalke

1 GRAHOR Majda REMOPLAST 394 176 3 570
2 SAMEC Nives PROTEUS 371 194 2 565
3 MOJŠKERC Alenka BREST 366 198 5 564

Vsi rezultati na povezavi: Dobrodelni turnir 2023 končni rezultati