Novice - DP POSAMEZNO ZA KADETINJE

DP POSAMEZNO ZA KADETINJE

Objavil dne 28. oktobra 2013 v kategoriji Novice

 

V soboto, 26.10 in nedeljo, 27.10.2013, je bilo DP za kadetinje v posamezni konkurenci. Kadetinje so svoj nastop opravile v Slovenj Gradcu in Cerknici. Skupaj s kadetinjami pa so nastope opravile tudi mladinke, saj se jim le-ti štejejo kot izbirne tekme za sestavo reprezentance, ki bo nastopila na svetovnem prvenstvu.

Na kegljišču v Slovenj Gradcu je pod pričakovanji odigrala Maša, ki jo tarejo zdravstveni problemi, tudi Eva ni pokazala vsega, odlično pa sta ognjeni krst prestali mladi igralki kluba Žana in  Lara, ki sta svoj nastop končali pri 497 odnosno 478 podrtih kegljih. Mladinke so opravile solidne nastope, edina ki nam ni dovolila končnega nasmeška, Nataša, pa nas je razočarala, saj je na odlično pripravljenem kegljišču podrla samo 507 kegljev. Ostale so  v svojih nastopih končale pri: Lucija 547, Sandra 558, Anja 572 in Sara 584 podrtih kegljih.

Drugi dan v Cerknici nas je ponovno malce razočarala Maša, odlično je odigrala, Eva ki je končala pri 545 podrtih kegljih, malce pod svojimi sposobnostmi je nastop končala Žana in malo boljše Lara. Obe igralki sta še pionirki in imata še veliko časa za doseganje vidnejših rezultatov v kadetskih vrstah. Današnji nastop je bil na za spoznanje zahtevnejšem kegljišču malo slabši od včerajšnjega tudi za kandidatke. Nataše, ki nas je včeraj razočarala, je bila danes druga najboljša in je svoj nastop končala pri 542 kegljih. Razočarala pa nas je Sandra, ki je podrla samo 512 kegljev. Ostale so dosegle dobre rezultate; Anja je končala pri 535, Sara pri 544 in Lucija (z drugim rezultatom med kandidatkami) pri odličnih 572 podrtih kegljih.

A to je le začetek priprav oziroma izbirnih nastopov. Kar deset rezultatov namreč šteje za pregledne tekme za izbor mladinske reprezentance. Dekleta bodo imela še nekaj možnosti, da izboljšajo rezultate.

Kljub vsemu gredo čestitke vsem, Maši pa čimprejšnje okrevanje in čim hitrejši povratek v ekipo.

LR