Novice - DVE ZMAGI IN PORAZ V 15. KROGU

DVE ZMAGI IN PORAZ V 15. KROGU

Objavil dne 5. marca 2024 v kategoriji Novice

V soboto sta nas čakala dva derbija. Tako prva moška, kot tudi ženska ekipa, sta dobili v goste višje uvrščeni ekipi. Če se tako visoko ženske ekipe Remoplasta pred sezono ni pričakovalo, pa je bil kranjski Triglav okronan za novega državnega prvaka skoraj že preden so se začele prve tekme. Naša pričakovanja so bila tudi nekako skladna temu razmišljanju: vedeli smo, da so dekleta sposobna odigrati dovolj dobro za zmago, medtem ko bi bila za fante vsaka točka vseeno presenečenje, ne glede na odlične igre, ki jih kažejo v zadnjih kolih.

V senci pričakovanja prvoligaških tekem se je v petek odvila tekma druge moške ekipe proti Hidru iz Medvod. Gostom letos ne gre vse po načrtih. Realno smo lahko pričakovali nove točke in ohranitev visoke pozicije na ligaški lestvici.

1.A SKL – ŽENSKE
PROTEUS : REMNOPLAST 1 5 : 3 (3406 : 3295)

1.A SKL – MOŠKI
PROTEUS 1 : TRIGLAV 1 3 : 5 (3607 : 3656)

2. SKL – Zahod MOŠKI
PROTEUS 2 : HIDRO 6 : 2 (3422 : 3380)


16. krog v slovenskih ligah prinaša vsem trem našim ekipam težka gostovanja. Dekleta in fante prve ekipe čaka pot v Tržič k Ljubelju, kjer jih poleg nabrušenih domačinov pričakuje tudi nič kaj lahko kegljišče. Upamo, da jih steze ne bodo preveč jezile in bodo prinesli domov čim več točk.

Druga moška ekipa tudi gostuje, vendar zgolj na drugi strani Javornikov, v Cerknici pri prvi ekipi Bresta. Domačini so bili še nekaj let nazaj člani elitne ligaške druščine in so nesporni favoriti na svojem kegljišču. Kegljišče v Cerknici je običajno dobro pripravljeno in se lahko nadejamo dobrih rezultatov.

Čim več!