Novice - KONČNO ZMAGA V PREDZADNJEM KOLU JESENSKEGA DELA

KONČNO ZMAGA V PREDZADNJEM KOLU JESENSKEGA DELA

Objavil dne 24. novembra 2016 v kategoriji Novice

 

Končno! Bi lahko rekli, da je naša mlada ženska ekipa zmagala. Prve točke so osvojene resda šele v osmem kolu in od sedaj naprej upamo, da bo šlo dosti lažje. Tokrat je potrebno pohvaliti celotno ekipo, ki je tekmo odigrala zavzeto, borbeno in ob bučnem navijanju. Ekipa je svoj nastop opravila zelo izenačeno in nobena igralka ni preveč zaostajala za najboljšo in tudi najboljša ni bila dosti pred ostalimi.

V prva dva dvoboja smo postavili kadetinjo Maruško in Tino za nasprotnici pa sta dobili Kučničevo in Pretocijevo. Maruška je po pričakovanju pričela tekmo v strahu in prvi set izgubila, drugega dobila, tretjega tesno izgubila, v finišu tekme pa zbrala moči in zmagala ter tako osvojila ekipno točko. Tina svoji izkušeni nasprotnici ni prepustila niti ene set točke.

Druga dva dvoboja sta pričeli  Sandra in Nataša, njuni nasprotnici pa izkušeni igralki Verboletova in Neuvirtova. Sandra se je s svojo nasprotnico borila za zmago do zadnjega lučaja in jo na koncu premagala za 5 kegljev. Dosti lažje delo je imela Nataša, ki pa ni igrala tako prepričljivo kot v zadnjih dveh tekmah, a je bilo vseeno dovolj za zmago.

Sproščeno stav zadnja dva dvoboja vstopili Nives in Maša, nasproti pa sta stali najboljši igralki gostij Vargazonova in Jurančičeva, ki pa jima tokrat igra ni stekla. Nives se je morala truditi do zadnjega lučaja, a ji je kljub nekoliko slabšem nastopu uspelo nasptonico premagati, prav tako s petimi keglji prednosti. Maša je prva dva seta odigrala odlično, v drugih dveh setih pa malce popustila, a je  vseeno visoko premagala nasprotnico.

Tako smo v predzanji tekmi jesenskega dela končno dobili dve težko pričakovani točki z visokim rezultatom 8:0 oz. 3308:3186. Zmaga nam daje veliko upanje za vnaprej, vendar pa bo še vedno potrbno veliko dela, da ohranimo ta zagon. Držimo pesti, da nam to uspe že v soboto proti KK trebnje.

Igralkam pa še enkrat čestitke za dobro odigrano tekmo.

LR