Novice - MLADINCI PRVI, MLADINKE DRUGE

MLADINCI PRVI, MLADINKE DRUGE

Objavil dne 9. januarja 2018 v kategoriji Novice

Pretekli vikend se je na kegljišču v Novi Gorici in Kranju  za mladinke ter v Cerknici in Kranju za mladince, odvijalo zadnje dejanje ekipnega državnega prvenstva U23. Fantje in dekleta iz našega kluba so po težki borbi postali državni prvaki, dekleta pa so osvojile drugo mesto. 

Mladinci so nastopali z dvema ekipama. Za  PROTEUS 1 so nastopili Žiga POŽAR, Danijel LAVRIČ, Nejc MIKLAVEC in Dušan PAVLOVIČ, ki pa je zaradi bolezni moral zadnja finalna nastopa odpovedati. Njegova odpoved je prinesla dva slabša rezultata, a rezultat iz prvih dveh kol je bil zadosten za obdržanje vodilne pozicije ter osvojitev naslova. Najbolj se nam je približal Konstruktor, ki mu je na koncu za prvo mesto zmanjkalo vsega 17 kegljev. Proteus je v štirih nastopih podrl 6859 kegljev, drugi Konstruktor 6842 in tretja Litija 2001 6776 kegljev. Za Proteus so keglje prispevali: Miklavec 1001, Pavlovič 1200, Požar 2316 in Lavrič 2342 kegljev.

Tudi druga moška ekipa v postavi Enej POŽAR (1530), Tine VIDMAR (2143), Anže CEJ (1547) in Matevž VILHAR (1015), ki je nastopala pod imenom PROTEUS II z osvojitvijo osmega mesta ni razočarala. Ekipa je bila sestavljena iz vrst mlajših mladincev, ki si šele nabira izkušnje na takih prvenstvih.

Ženska ekipa, ki je osvojila 2. mesto, je nastopila v postavi Sandra DOSTANIČ, Maruška OGRIZEK, Maša MKLAVEC in na prvi tekmi Lara GERŽELJ, v nadaljevanju pa Neja ROŽMAN. Ekipa Triglava je bila letos premočna za vse sodelujoče ekipe. Borba za drugo in tretje mesto je potekala med Celjem,, Kamnikom, Pivko I in II ter nami. Proteus je osvojil drugo mesto predvsem po vrhunski predstavi Maše Miklavec na zadnji tekmi, saj je v Kranju svoj nastop končala pri 582 kegljih. V končni rezultat so v štirih nastopih prispevale Maša Miklavec 2217, Maruška Ogrizek 2141 in Sandra Dostanič 2158 kegljev. Keglji Neje in Lare niso šteli v končno uvrstitev.

Čestitke našim novim nosilcem medalj.

Prihodnji vikend se začenja drugi del ligaških tekmovanj. Članice doma gostijo Celje, 1. moška ekipa gosti Konstruktor, druga moška ekipa pa v nedeljo Slavijo Štojs iz Ljubljane.

LR