Novice - MLADINCI VEČ KOT ODLIČNI V BRNU

MLADINCI VEČ KOT ODLIČNI V BRNU

Objavil dne 20. maja 2014 v kategoriji Novice

Mladinci in mladinke, ki so prejšnji teden zastopali barve Slovenije na Svetovnem prvenstvu v kategorijah do 23 let v češkem Brnu, so se odrezali več kot odlično. Domov so namreč prinesli kar 4 medalje.

Že prvi dan tekmovanja nas je razveselilo ekipno 3. mesto, saj so se poleg ostalih igralk na češkem kegljišču, dobro znašle tudi naša tri dekleta Anja, Lucija in Sara. Prav Sarin rezultat je v veliki meri pripomogel k uspehu, saj je podrla kar 670 kegljev in le za dva keglja zaostala za svetovnim rekordom. Naslednji dan so na kegljišče stopili fantje. Naša Andraž in Nejc sta sicer odigrala zadovoljivo, a je bilo to prtemalo, da bi lahko posegli po medaljah. Fantje so dosegli končno 9. mesto. Nejc in Sara sta si priborila tudi finalni nastop, ki se je štel v posamezni kategoriji in v kombinaciji.

V tandemih sta se izkazala Nejc in Andraž, ki sta klonila šele v polfinalu proti Hrvatoma (kasnejša zmagovalca). Tako sta Sloveniji prinesla še eno bronasto odličje. Dekleta so žal izpadla že prej. V kategoriji tandem mix so bili nasprotniki žal pretrd oreh.

Zadnji dan tekmovanja se je odvijalo še prvenstvo v posamezni konkurenci. Sara je s končnim rezultatom 567 podrtih kegljev pristala na 13. mestu, Nejc pa s 541 na 24. mestu. Sarina dva rezultata sta bila dovolj za še eno bronasto odličje v kombinaciji.

Prijetno presenečenje nam je pripravil “sosed” Franci Velišček, saj je ugnal vso mladinsko smetano in z rezultatom 658 postal svetovni prvak.

VSEM TEKMOVALCEM ISKRENO ČESTITAMO ZA ODLIČNE USPEHE!!!

Sara-Gorjanc-670-225x300 timthumb

andraž+nejc 059 andraž+nejc 062