Novice - MOŠKI EKIPI ZA ZAČETEK LIGE PORAŽENI

MOŠKI EKIPI ZA ZAČETEK LIGE PORAŽENI

Objavil dne 15. septembra 2015 v kategoriji Novice
1.A SKL      Proteus Liv I – Litija 2001    1,5:6,5   3413:3458
Prenovljena prva moška ekipa Proteusa je na prvi tekmi 1.A lige morala na domačem kegljišču priznati premoč četrto uvrščeni ekipi lanskega prvenstva, ekipi Litije 2001.
Trema in verjetno tudi že dolgo pričakovanje prve tekme sta naredili svoje in igra preprosto ni stekla, pri vseh igralcih je bilo premalo sproščenosti, igrali so v krču in na splošno
močno zaostali za svojimi rezultati iz pripravljalnega obdobja. Kljub temu smo bili v igri za pozitiven rezultat vse do zadnjega seta igralcev, ko se je tehtnica dokončno prevesila na stran gostov iz Litije.
Izjema v domači ekipi je bil mladi up Žiga (601), ki je edini presegel šestotico in priboril ekipi prvo točko. Dare se je poleg njega v prvem setu ustavil pri 575 podrtih kegljih brez dobljene točke. V drugem setu je poleg solidnega Mirana (566) prvič za ekipo Proteusa nastopil Luka Kresevič, eden iz paketa letošnjih okrepitev iz Pivke. Za Luka (263, 60 lučajev) je bil to prvi prvoligaški nastop, ni pokazal vsega kar zna, toda prebil je led in v bodočih tekmah bo vsekakor laže. Na polovici nastopa ga je zamenjal  Savko (307), prvo stezo se je ogreval nato pa z odlično drugo stezo (179) “prinesel veliko kegljev noter”, tako, da smo po drugem setu kljub zaostanku z 1:3 v setih  imeli le 7 kegljev minusa in je bila tekma še povsem odprta.
Tudi zadnji set je bil v znamenju letošnjih okrepitev. Dominik Ogrizek, povratnik v našo ekipo, eden izmed naših zlatih kadetov, je končal nastop pri zanj skromnih 541 kegljih, vendar je s povsem enakim rezultatom kot njegov nasprotnik priboril polovico ekipne točke. Poleg njega se je do zadnje steze za točko boril še Aleksander Hor, prav tako povratnik (po 11 letih) v našo ekipo, njegovih 560 podrtih kegljev pa je bilo ravno tako premalo za razpoloženega nasprotnika in morali smo čestitati gostom za prvi par zasluženo priigranih točk.
Kljub navidez visokemu porazu pa vendar ni razloga za slabo voljo, na tekmi smo bili konkurenčni in videli smo kar nekaj pozitivnih stvari (npr samo 9 praznih metov cele ekipe), tako da ni skrbi, da delo novega trenerja Roberta Blahe iz Ljubljane ne bi obrodilo sadov v naslednjih tednih. Led je prebit, z nekaj več sproščenosti pridejo tudi zmage.
2.SKL Zahod   Proteus Liv II  – Železniki   1:7   3106:3418
V nedeljo je druga ekipa v okrnjeni zasedbi gostila nesporne favorite tekme, goste iz Železnikov, ki so opravičili vlogo favorita in se povsem razigrali ob nerazpoloženih domačinih.
Edino točko za Proteus je z lepo in predvsem borbeno igro do konca osvojil Jože (569; 2:2; +7 kegljev).
ZU
Stojijo: Darko Bizjak, Savko Debeljak, Miran Poprask, Robert Blaha (trener ekipe), Bojan Uršič; čepijo: Žiga Požar, Sandi Hor, Luka Kresevič, Zoran Ulaga (vodja ekipe);
manjkata: Denis Čenanovič, Dominik Ogrizek