Novice - NAJMLAJŠI V DVOJICAH POSEGALI PO MEDALJAH

NAJMLAJŠI V DVOJICAH POSEGALI PO MEDALJAH

Objavil dne 29. maja 2014 v kategoriji Novice

Tudi naši najmlajši so končali prvi del letošnjega prvenstva. V posamični konkurenci tekmuje dvanajst tekmovalcev iz našega kluba in so do sedaj odigrali štiri tekme od sedmih, kolikor jih je predvidenih do konca tekočega leta.

Med  dečki v I. kategoriji nastopata  dva naša tekmovalca, Maj in Luka, igralca ki sta se zadnja priključila vrstnikom v klubu. Z ozirom na kratek rok sodelovanja v tem športu sta zelo uspešna, oba napredujeta iz tekme v tekmo, postala sta tudi državna prvaka v dvojicah, Maj pa je tudi prvak OTS Notranjske. V II. kategoriji nastopata  Anže in Matevž. Anže, ki je v tej sezoni začel igrati z eno roko se še malo lovi, Matevž pa svojo igro izboljšuje. Na prvenstvu dvojic sta zasedla 5. mesto.

d+d 023

V III. kategoriji imamo v posamični konkurenci vodečega med 5. tekmovalci Tineta, ki je odlično odigral tudi tekmo dvojic, žal pa je Eneju zmanjkalo nekaj kegljev za dobro uvrstitev. Kljub temu je ta dvojica osvojila 3. mesto in bronasto medaljo. Tudi v IV. kategoriji med dečki imamo vodilnega Žigo, Nejc pa se hitro približuje samemu vrhu lestvice, na kateri je kar 38 tekmovalcev. Trenutno je sedmi. Na tekmovanju dvojic je Žiga odigral nekoliko slabše od pričakovanj, njuna igra pa je bila dovolj za tretje mesto.

d+d 024

 

Pri deklicah imamo nekoliko manj tekmovalk, a vseeno smo lahko sestavili dvojico v četrti kategoriji. Kljub sicer ne najboljši igri sta Žana in Lara zasedli tretje mesto in osvojili bronasto medaljo na prvenstvu dvojic. Poleg njiju v tej kategoriji posamezno nastopa še povratnica Maruška.  Vse tri so v posamični konkurenci uvrščene v zgornji polovici 22 mestne lestvice. Med dekleti nastopa tudi Gaja, ki je prišla v klub pred enim letom in si izkušnje s podiranjem kegljev še pridobiva. Vendar z veliko volje in želja, bodo tudi rezultati in uspehi še prišli.

d+d 025

V kategorijah dečkov in deklic je v zadnjih letih zelo težko pridobiti nove igralce, pa čeprav v klubu ravno najmlajšim posvečamo največ pozornosti. Proti koncu lanskega smo organizirali šolo kegljanja z drugimi in tretjimi razredi osnovne šole, vendar je bil odziv kljub drugačnim obljubam zelo žalosten – dobili smo pet novih igralcev, a po dveh treningih sta ostala samo dva.

d+d 015

Na koncu naj se tudi najmlajšim klubskim tekmovalcem zahvalim za njihovo delo in trud in jim čestitam za dosežene uspehe v želji, da se v mesecu septembru, ko bomo nadaljevali z delom, zopet vidimo. Prijetne in mirne ter srečne in vesele počitnice.

d+d 016Pripravil: Lado Rogelj