Novice - NEJC MIKLAVEC PRVAK V SPRINTU MED KADETI

NEJC MIKLAVEC PRVAK V SPRINTU MED KADETI

Objavil dne 18. decembra 2015 v kategoriji Novice

Državnega prvenstva v Sprintu za kadete smo se udeležili s štirimi kadeti in bili v Medvodah poleg Adrie najštevilčnejša ekipa mladih kegljačev. V žrebu za kvalifikacije smo imeli srečo, kar trije od štirih tekmovalcev so se neposredno uvrstili v osmino finala, Enej Požar pa si je pot tja utrl z zmago v kvalifikacijah proti Lovrečiču iz Adrie. V osmini finala smo odigrali dobro, poslovil se je le eden od naših igralcev.

Tine Vidmar je v edinem odigranem dvoboju z nekaj smole izgubil po dodatnih lučajih, boljši oz. srečnejši od njega je bil Jure Tominec.

V četrtfinale sta se uspešno prebila Žiga in Enej Požar, Žiga po dodatnih lučajih 19:15, Enej pa neposredno z 2:0, prav tako pa je četrtfinale izboril Nejc Miklavec, ki pa je moral za napredovanje proti Gretarju iz Konstruktorja odigrati vrhunsko – zmagal je z 93:92 in 95:93. V četrtfinalu je najprej izpadel starejši od bratov Požar, Žiga je bil po dodatnih lučajih (15:19) slabši od Denis Pašiča iz Pivke, nato pa še mlajši Enej, ki je prav tako izpadel v notranjskem dvoboju proti Janu Piletiču iz Bresta. Žiga in Enej sta zasedla končno 7. in 8. mesto, kar sploh nista slabi uvrstitvi in zaslužita čestitke, še posebej mladi Enej, kateri ima pred seboj še veliko podobnih tekmovanj tudi še v tej konurenci do 18 let. Nejc Miklavec je tudi v četrtfinalu nadaljeval z odlično igro, z 2:0 premagal še soimenjaka Nejca Požuna iz Kočevja ter se v polfinalu srečal z Janom Piletičem iz Cerknice.

Polfinale je bil zelo napet, na nivoju in z rezultati, ki se jih ne bi sramovali niti boljši med člani. Po dveh stezah je bil rezultat 1:1 (Nejc prvo stezo izgubil s 101:103, v drugi zmagal s 107:86) in sledili so dodatni lučaji, kjer je Nejc že v tekmovanju dvojic blestel s tremi devetkami v treh metih in tako je bilo tudi tokrat – nasprotnika je v odločilnem tretjem metu “zlomil” z devetko in zmaga z 22:20.

V finalu proti Andreju Hrvatinu iz Adrie nasprotniku ni pustil nobenih možnosti, prvo stezo je zmagal z razliko 14 kegljev, drugo z razliko 9 kegljev in se veselil že druge zlate medalje v dveh tednih. Zasluženo smo poslušali Zdravljico v njegovo čast. Bravo, Nejc!

ZU