Novice - NEODOLOČENO PROTI MARIBORČANKAM

NEODOLOČENO PROTI MARIBORČANKAM

Objavil dne 7. marca 2016 v kategoriji Novice

V imenu kluba smo igralke obeh ekip na samem začetku obdarili z čokoladno vrtnico in jim čestitali ob bližajočem Dnevu žena. Naj tukaj veljajo čestitke za praznik tudi vsem ženskam, ki spremljate našo stran.

V soboto smo odigrali predzadnjo tekmo doma proti mariborskemu Konstruktorju in osvojili »samo« točko. Naše igralke so tekmo izgubile na čiščenje. Triintrideset praznih metov je res krepko preveč za prvoligaško tekmo. V podrtih kegljih so bile domačinke boljše, gostje pa so dobile štiri od šestih dvobojev (3307:3287, 4:4).

Današnje srečanje sta pričeli Lucija in Maša. Lucija je dvoboj proti Plavčakovi pričela slabše, nato pa z vsakim setom izboljšala nivo igre, a žal je bilo premalo. Plavčakova je namreč odigrala več kot odlično (564:602, 2:2). Tudi Maša je proti Duričevi začela slabo, se v naslednjih dveh setih popravila, četrtega pa spet izgubila in tako izgubila tudi ekipno točko (530:538, 2:2).

Pri domačinkah sta drugi stopili na steze  Tina in Nataša. in Majdo Grahor. Tina je proti Drevenškovi kar tri dvoboje nesrečno izgubila v zadnjem lučaju. V zadnjem setu je sicer  nadoknadila razliko v kegljih, a zmaga je odšla Mariborčanki (532:527, 3:1). Nataša je bila prva, ki je Mariborčankam odvzela ekipno točko (557:540, 2,5:1:5). Z zmago je svojim kolegicam vrnila upanje na zmago. Po dveh tretjinah tekme vodstvo gostujoče ekipe 3 : 1 v točkah in 24 kegljev prednosti.

Zadnji dve igralki domače ekipe Nives in Anja sta bili pred težko nalogo. Za zmago na tekmi sta morali obe zmagati in nadoknaditi manjkajoče keglje. Nives je proti Klavdiji Farasin slabo pričela, druga dva dobila in četrtega zopet izgubila in ekipna točka je pripradla Mariborčanki (561:577, 2:2). Naša letos daleč najboljša igralka Anja svoji nasprotnici Klavdiji Beber ni dovolila večjega presenečenja, čeprav je drugi set izgubila, je na koncu le prinesla ekipno točko in razliko v kegljih za domačo ekipo (563:503, 3:1). Tekma se je tako končala neodločeno.

LR