Novice - NOVA ZMAGA DRUGE MOŠKE EKIPE PROTEUSA

NOVA ZMAGA DRUGE MOŠKE EKIPE PROTEUSA

Objavil dne 9. februarja 2016 v kategoriji Novice

2.SKL ZAHOD PROTEUS LIV II – TABORSKA JAMA 6:2 3297:3265

Gostje so v Postojno prišli kot tretje uvrščena ekipa lige, z dvema točkama zaostanka za vodilno ekipo in z odkrito željo po zmagi in nadaljevanju boja za uvrstitev v višjo ligo. Domačini pa smo v drugi ekipi ponovno uspešno zmešali mešanico izkušenj in mladosti ter nadaljevali niz zmag iz prejšnjih krogov (5 zmag na zadnjih 6-ih ligaških tekmah!).

Tekmo sta za domačine začela Robin (560; 3:1; +34) in Miran (563; 2:2; -3 keglje). Robin je vse steze odigral dokaj enakovredno, med 134 in 146, Miran pa je po slabem začetku (127) dvignil igro do vrhunskih 170 na tretji stezi, v četrti pa na zadnjem odpiranju zapravil možnost za zmago.

V drugem setu smo slab nastop igralca z menjavo reševali tako domačini kot gostje. Nejca (267, 60 lučajev) je močno oviralo slabo počutje, zamenjal ga je Gal (264), vsak od njih je uspel osvojiti po eno stezo in ob dejstvu, da je nasprotnik še slabše odigral tako s postavljenim igralcem kot z zamenjavo, smo osvojili ekipno točko in celo dodali 25 kegljev plusa. Julijanu (532) je nasproti stal Zdravko Štrukelj, ki je tudi prepričljivo dobil “bitko veteranov” (3:1, +50 kegljev).

Tretji set smo začenjali z zaostankom v ekipnih točkah 1:3, vendar še uspeli ohraniti 6 kegljev prednosti, kar je obetalo zanimiv dvoboj do konca. Žiga (559) je odigral drugo tekmo ta vikend, sobotni rezultat le malo izboljšal, le za en kegelj pa je bil boljši tudi od nasprotnika, kar pa je bilo ob 2:2 na stezah le dovolj za pomembno ekipno točko. Tudi Jože (552) je bil rezultatsko nekaj pod svojo trenutno formo, vendar je povedel v stezah 3:0, nadzoroval svoj dvoboj in ga uspešno pripeljal do konca s 25 keglji prednosti.

Druga ekipa je tako vse bližje “varni coni” za obstanek v ligi, povzpela se je na sedmo mesto lestvice, prav navdušujoče pa je gledati tako zmagovalno miselnost in pozitivno vzdušje v njej in prav nič ne čudi, da se tudi v nedeljskem terminu na tribunah zbira čedalje več gledalcev.

ZU