Novice - PORAZ IN ZMAGA MOŠKIH EKIP V 16.KROGU

PORAZ IN ZMAGA MOŠKIH EKIP V 16.KROGU

Objavil dne 7. marca 2016 v kategoriji Novice

1.A SKL PROTEUS LIV I : KONSTRUKTOR 3:5 3450 : 3537

Solidna igra domačinov tokrat ni bila dovolj za odvzem točke favoriziranemu Konstruktorju, ki na lestvici brani tretje mesto.

Za domače sta začela Luka (571; 3:1, plus 18) in Denis (526; 0:4, minus 46). Medtem ko je Luka proti Pinteriču začel odlično, povedel 3:0 v stezah in tudi pridno nabiral prednost v kegljih, pa je Denis začel nezbrano, si takoj nabral zaostanek, Sajko je proti njemu nabral neulovljivo prednost, toda v drugem delu svojega nastopa (282) je Denis vseeno pokazal del svojega znanja in razlika se ni bistveno povečala.

V drugi set igralcev so nasprotniki postavili svojega najboljšega tekmovalca, Franca Kirbiša in sicer na našega Dominika (598; 1:3, minus 74 kegljev). Oba sta začela vrhunsko, Dominik je obračal na 319, “Franca” pa kar na 336. V drugem delu je Dominik le rahlo popustil, fenomenalni nasprotnik pač ne in je svoj nastop končal pri visokih 672 podrtih kegljih. V drugem paru je Robin (561; 1:3; minus 25 kegljev) začel dobro, bil dokaj enakovreden boj in ostajal v igri za ekipno točko vse do zadnje steze, ko je v napačnem trenutku “prebil”, nasprotnik pa je ravno takrat z nekaj neverjetnimi podrtimi  pozicijami odločil tudi ta dvoboj v korist gostov. Predvsem po zaslugi odličnega Kirbiša je bil zaostanek v kegljih po dveh setih že neulovljivih 127, pa tudi ekipno točko smo imeli v žepu le eno.

Vseeno sta naša zadnja igralca pokazala pravo borbo in uspela poraz omiliti na sprejemljivih 3:5. Predvsem predstava Danijela (632; 2:2; plus 17 kegljev) je bila navdušujoča, poleg odlične končnice, kjer je zlomil odpor Timija Jurančiča, je izstopajoč njegov rezultat na čiščenje – kar 262 podrtih kegljev, s tem je presegel celo čiščenje Franca Kirbiša.

Tudi Savko (562; 3:1; plus 23 kegljev) je priboril ekipno točko, njegova igra je bila razen zadnje steze bolj kot ne povprečna, naslednjič bo za točko verjetno potrebno pokazati kaj več.

Za uspeh proti “evropski” ekipi so trije dobri rezultati v ekipi pač premalo, ampak ekipa se lahko iz te tekme nauči, da smo lahko pravzaprav dokaj blizu in konkurečni tudi takšnim ekipam.

 

 2.SKL ZAHOD PROTEUS LIV II : LOKOMOTIVA 7:1 3293 : 3246

Druga ekipa je opravičila vlogo favorita in nekaj težje kot sicer prikazuje končni rezultat, poskrbela, da so točke ostale doma.

Julijan (553; 2:2; plus 3 keglje) je začel slabo, vendar iz steze v stezo višal rezultat, na koncu pa v finišu dobil dvoboj za vsega tri keglje. Drugo točko je poleg njega prinesel Miran P. (568; 4:0; plus 36), ki nasprotniku ni prepustil niti ene steze. Jože (545; 1:3; minus 35) je tokrat naletel na preveč razpoloženega nasprotnika, za še eno točko po napeti končnici pa je poskrbel Nejc (528; 3:1; plus 9), ki je od prve do tretje steze v igri padal, pa se vendar zbral za zadnjo odločilno in uspel zmagati. Robin (566; 3:1; plus 24 kegljev) je z eno odlično in tremi povprečnimi stezami od prejšnjega dne popravil predvsem čiščenje, bilo pa je to dovolj za naslednjo ekipno točko. Prav tako je bil uspešen v zadnjem dvoboju tudi Primož (533; 3:1; plus 10) in tudi seštevek kegljev je na koncu prinesel še dve dragoceni ekipni točki za končnih lepih 7:1.

Fantje imajo pred seboj do konca še ugoden razpored in verjamemo, da se bo bera točk še povečala in si izborijo še kakšno mesto višje za končno razvrstitev.

ZU