Novice - PRIČAKOVAN PORAZ V CELJU

PRIČAKOVAN PORAZ V CELJU

Objavil dne 24. marca 2015 v kategoriji Novice

V soboto je po pričakovanju zdesetkana ekipa doživela dokaj visok poraz proti igralkam Celja. Kljub temu, da je bil poraz pričakovan, bi se morale mlade Postojnčanke bolj upreti prvakinjam in osvojiti kaj več kot samo eno točko.

Domačinke so pričele z Forštnaričevo in Kozmusovo, Postojnčanke pa z Mašo in Evo. Maša je imela priliko priti do točke, saj je nastop končala z dvema dobljenima dvobojema, a sta ji za zmago zmanjkala dva keglja (524:526). Eva, ki nas je zadnja tri kola navduševala z učinkovito igro, je tokrat popolnoma zatajila in svoj nastop zaključila pri vsega 461 podrtih kegljih (461:576; 4:0).

Sandra in Nataša sta stopili na steze v drugem paru, za nasprotnici pa sta imeli Sajkovo in Savičevo Rado. Tako Sandra kot Nataša sta se nasprotnic preveč ustrašili. Natašo je po 60 lučajih zamenjala Maruška, ki pa je bila samo za spoznanje boljša od svoje kolegice (552:490; 3:1).  Sajkova je imela s Sandro lahko delo – 4:0 in 588:493 v kegljih.

Proti Strelčevi je nastopila Lucija in proti Nadi Savič Anja. Lucija, ki je pokazala eno boljših iger v tej sezoni, se je Srelčevi dobro upirala, dobila dva seta a na koncu vseeno morala priznati poraz (2:2; 572:551). Anja je dvoboj odigrala malo slabše od pričakovanj, a je vseeno premagala Savičevo z 2:2 in 538:529 v kegljih in tako vknjižila edino točko za Proteus. Visoka zmaga domačink 3343:3055 in 7:1 v točkah.

Ekipa Proteusa, ki je drugi del sezone nastopala močno oslabljena, je na koncu osvojila peto mesto, za lanskim drugim pa zaostala za vsega tri točke. Nekatere igralke imajo pred seboj še dva nastopa na DP U23, nastope na turnirjih, konec prihodnjega meseca pa odhajajo na dopust. S treningi za novo sezono bomo pričeli prvega avgusta.

Na koncu še čestitka vsem igralkam z željo, da se naše trenutne nosečnice čim prej vrnejo v ekipo, saj jih močno pogrešamo.