Novice - PRIMORSKI DERBI V ROKE PROTEUSA

PRIMORSKI DERBI V ROKE PROTEUSA

Objavil dne 15. septembra 2013 v kategoriji Novice

Ženska ekipa PROTEUS se je v I. kolu lige včeraj srečala na domačem kegljišču z ekipo ADRIE iz Ankarana. Primorski derbi se je po pričakovanju končal z zmago domačink. Domačinke so zmagale z rezultatom  7:1 in v kegljih 3368:3198, v setih pa samo 12,5 proti 11,5. Večina dvobojev se je odločala v zadnjem setu.

Tekmo sta pričeli Anja in Nataša, njuni nasprotnici pa sta bili Mariela in Nives. Mariela se je Anji upirala do zadnjega seta, ki pa ga je Anja odigrala odlično in  tako zmagala z 564:554 (2:2). Nataša proti najboljši igralki gostujoče ekipe žal ni bila uspešna in zmaga z rezultatom 3:1 ( 557:536) je odšla v Adrio.

V drugih dveh  dvobojih sta Lucija in Tina z zmago opravili proti Sonji in Leili. Lucija se je morala proti Sonji za zmago potruditi v zadnjem setu, ki ga je odigrala odlično, pred tem pa je dva seta nesrečno izgubila v zadnjem lučaju za vsega tri keglje. Štirideset kegljev razlike v zadnjem setu ji je prineslo zmago z 583:514 (2:2). Tina je nasprotnici prepustila samo prvi set, v ostalih treh pa nasprotnici ni pustila dihati. Zaslužena zmaga 3:1 in 548:498.

V zadnjih dveh dvobojih sta izkušeni domači igralki Sara in Noemi nastopili proti Meri in Gordani. Tudi Sara se je morala reševati v zadnjem setu, ki pa ga ni odigrala najbolje (128), a je bila Meri še slabša (118) in zmaga je ostala doma. Noemi je prva dva seta, ki ju ni odigrala slabo proti svoji nasprotnici, izgubila. Po drugi menjavi stez je svojo igro prestavila v prestavo višje in svojo nasprotnico gladko ter visoko premagala. Zmaga 2:2 (583:532) pa je bila dosežena zopet v zadnjem setu.

Ekipa je tekmo odigrala dobro, nekoliko sta izstopali rezultatsko Lucija in Noemi, vsem pa se je poznalo, da je to le prva tekma v sezoni. Čestitke.

LR