Novice - REKORD PRVE MOŠKE EKIPE

REKORD PRVE MOŠKE EKIPE

Objavil dne 21. februarja 2024 v kategoriji Novice

14. krog v slovenskih ligah je prinesel dve izredno zanimivi tekmi prvih naših ekip na izjemno pripravljenem domačem kegljišču. Za ogrevanje navijačev so poskrbela najprej dekleta, ki so gostila Impol iz Slovenske bistrice. Gostujoča ekipa v drugem delu prvenstva igra vse bolje, prav tako naše kegljačice.

Še bolj nestrpno smo pričakovali dvoboj moških ekip. Aktualni prvak, mariborski Konstruktor, je lani v predzadnjem kolu v Postojni klonil, a vseeno osvojil naslov. Tokrat bi jim morebitni poraz močno zmanjšal možnosti za novo zvezdico. Odlično formo so prikazali naši fantje ob izjemni zmagi v prejšnjem kolu v Kamniku, tako da smo pričakovali lepe dvoboje in napeto tekmo.

V senci prvoligaških tekem se je druga ekipa odpravila v Novo mesto, k ekipi Krke. Njihova ekipa je, podobno kot naša, tudi sestavljena iz nekaj izkušenejših kegljačev ter nekaj mladincev. Pričakovali smo izenačeno tekmo in upali, da lahko presenetimo domačine.

1.A SKL – ŽENSKE
PROTEUS : IMPOL 1 : 7 (3297 : 3346)

1.A SKL – MOŠKI
PROTEUS 1 : KONSTRUKTOR 1 5 : 3 (3734 : 3689)

!!! 3734 podrtih kegljev je nov rekord Proteusa in absolutni rekord postojnskega kegljišča!
BRAVO FANTJE!

2. SKL – Zahod MOŠKI
KRKA : PROTEUS 2 6 : 2 (3382 : 3342)


Nedelja je bil dan za tretje kolo Pokala Slovenije. Obe naši ekipi sta napredovali med najboljših osem. Fanjte so v gosteh zanesljivo premagali Izolo z 1.0 : 7.0 (3312 : 3474). Dekletom ni bilo niti potrebno stopiti na steze, kajti ekipa ljubljanske Ograjce je dvoboj vnaprej predala. Čestitke!

Sledi krajša ligaška pavza, tekme se bodo s 15. kolom nadaljevale šele s prvim vikendom marca. Čakata nas dva derbija 1.A slovenskih lig. Prva moška ekipa namreč takrat gosti kranjski Triglav, ki je vodilna ekipa lige in glavni favorit za naslov prvakov. Dekleta dobijo v goste ekipo Remoplasta, ki je v letošnji sezoni izredno napredovala in se trdno drži v vrhnjem delu lestvice.
Druga moška ekipa bo na papirju prav gotovo favorit proti ekipi Hidra iz Medvod. Vendar Gorenjci na zadnjih tekmah pridno nabirajo točke in bodo še kako neugoden tekmec.
Tako se nam obetajo tri izredno zanimive tekme in pravi greh bi bil izpustiti priložnost videti v živo naše največje mojstre in mojstrice kegljanja.

Proteus, naprej!