Novice - Rekreacijska liga 2021

Rekreacijska liga 2021

Objavil dne 14. julija 2021 v kategoriji Novice

V drugi polovici meseca maja je sproščanje ukrepov Covid-19 omogočilo tudi rekreativno udejstvovanje in naš klub je takoj pristopil k organizaciji rekreacijske lige. Odziv ekip je bil za ta nenavadni čas igranja odličen, prijavilo se je šest ekip, katerim smo dodali še ekipo klubskega podmladka, saj fantje po končanih DP niso več imeli predvidenih tekem. Ligo smo zaradi kratkega razpoložljivega termina izvedli v enokrožnem sistemu, vendar pa so ekipe namesto običajnih 60 lučajev igrali tekme na polno število, na 120 izvedenih metov. Na kegljišču so se tako izvedle po dve tekmi vsak ponedeljek, sredo in petek. Sodelovanje vseh ekip po razporedu je bilo odlično, niti ene tekme ni bilo potrebno prestavljati. Dvoboji so bili več kot zanimivi, ekipe pa so se kmalu po rezultatih razdelile na »zgornji« in »spodnji dom«. V zgornjem delu so se za vrh enakovredno borili dosedanji prvaki Lepa Istra, naši izkušeni člani Društva upokojencev in Društva invalidov Postojna, ambiciozni Lumpi ter Mladi iz kluba Proteus. V spodnjem delu tabele pa ni bilo nič manj zanimivo, za razporeditev so se v enakovrednih medsebojnih dvobojih borili Sami durhi, DU Vipava in DU Pivka.

Po rednem delu, 7. odigranih krogih, je bil v soboto, 19. junija, na sporedu še zaključni turnir v borbenih igrah, ki je tudi odločal o končnem vrstnem redu. Po končanem tekmovanju je seveda sledila podelitev pokalov, medalj in nekaj simboličnih nagrad za najboljše ekipe in posameznike.

Za okrepčilo (pasulj) in druženje ob žaru so poskrbeli kar udeleženci sami, saj so ob vsakem praznem lučaju (0,20€) pridno zbirali prispevke, s katerimi smo pokrili ta »obvezni« strošek lige.

Še enkrat se je pokazalo, kako prijetna in tudi pomembna so udejstvovanja rekreativnega dela ljubiteljev kegljanja in vsi vemo, da  besede »Se vidimo jeseni!« niso bile izrečene zgolj iz vljudnosti.

Se vidimo torej jeseni!

 

Aja, pa še rezultati, seveda:

Lestvica po rednem delu

Lestvica borbenih iger

Končna lestvica REKREACIJA 2021

Posamezniki


Še nekaj utrinkov iz zaključne prireditve:

« of 11 »