Novice - TEKMA IZGUBLJENIH PRILOŽNOSTI

TEKMA IZGUBLJENIH PRILOŽNOSTI

Objavil dne 9. februarja 2016 v kategoriji Novice

1.A SKL PROTEUS LIV I – BREST 4:4 3431:3431

Lokalni derbi med našo prvo ekipo in četrto uvrščenim Brestom iz Cerknice se je tokrat končal z delitvijo točk in s povsem poravnanim rezultatom v kegljih. Čeprav smo na koncu še srečno izvlekli točko za neodločen rezultat, pa so nam nasprotniki v zadnjem setu zmago dobesedno ponujali, a nismo znali narediti odločilne razlike v kegljih takrat, ko bi to lahko storili in že pred koncem odločili tekmo v našo korist. Tako ostajajo mešani občutki in dilema ali smo točko izgubili ali dobili in ni kaj drugega kot za oceno podati izrabljeno floskulo, da smo oboji zaslužili zmago in je delitev točk na koncu najpravičnejša.

Kronologija tekme, 1.set igralcev: Denis (576) je s solidno igro Kneževiču (603) dobro pariral, sredi tekme si je vendarle nabral nekaj preveč zaostanka in moral priznati premoč ob eni sami osvojeni stezi.Luka (623) še naprej drži vrhunsko formo in je suvereno uspel premagati (3:1, +22) najboljšega igralca Bresta in reprezentanta Mateja Lepeja.

V drugem setu smo ob poškodbi Sandija (256, 60 lučajev), njegovi menjavi Danijelu (280) in ob slabem začetku, odličnem nadaljevanju in tesni zmagi Dominika (587, 2:2, +1) kar konkretno zaostali za Brestom (minus 44 kegljev), vendar še imeli aktivni rezultat v ekipnih točkah (2:2).

V tretji set igralcev je vodja gostujoče ekipe presenetljivo postavil najmanj izkušena igralca Bresta (Špeh,Drobnič) in prednost sta naša dva igralca že po prvi stezi zmanjšala za več kot polovico. Predvsem Savko (556, 3,5:0,5) pa bi si lahko v prvi stezi  priboril precej več kot 4 keglje prednosti, a je s kar štirimi zgrešenimi lučaji (tudi 29.) pustil nasprotnika “v igri”. Le ta se ni veliko popravil tudi na drugi stezi, po kateri so ga zamenjali, Savko pa je potem le uveljavljal razliko tudi proti rezervnemu igralcu Bresta (na koncu +54 kegljev). Medtem se je Žiga (553) krčevito boril tako s samim seboj kot z nasprotnikom, prvo in drugo stezo sta izmenično odigrala dobro in slabo, tretjo je Žiga nesrečno izgubil za 2 keglja, četrto pa po nesrečno odprti zadnji “mizi” za 4 keglje. Na koncu sta mlada igralca Bresta z dobrim čiščenjem prišla do situacije, ko sta za ekipno zmago iz dveh lučajev na polno potrebovala “le”  11 kegljev, končalo pa se je s povsem enakim rezultatom in delitvijo točk.

Tekma za dobre živce, napeta, pa vendar športna in lepa do konca, pohvale pa tudi navijanju in dobri vzpodbudi iz tribun.

ZU