Novice - TEKMA S TRIGLAVOM SE JE ODLOČALA V ZADNJIH METIH

TEKMA S TRIGLAVOM SE JE ODLOČALA V ZADNJIH METIH

Objavil dne 28. septembra 2013 v kategoriji Novice

Tekma s Triglavom se je končala v prid Kranjčank, saj našim dekletom igra ni “stekla”.

Tekmo smo pričeli s standardno postavo.V prva dva dvoboja smo postavili Anjo in Tino. Anja se je  tako kot na tekmi proti Eti na stezah popolnoma izgubila in igrala zelo slabo. Po  neuspešnem nastopu jo je zamenjala Nataša,  ki je malo popravila slab Anjin nastop, a je bilo to premalo proti razpoloženi Moniki. Anja in Nataša skupaj nista osvojili niti seta in Monika je vknjižila točko za Triglav, poleg tega pa ekipi priigrala še 43 kegljev prednosti – končni rezultat 4:0 oziroma  503 : 546 v kegljih. Tudi naša druga igralka ni bila razpoložena za igro in mlajša sestra Blagovič je z lepim rezultatom odpravila našo Tino. Končni rezultat 2:2 in v kegljih 541:562 je prinesel še drugo točko gostjam.

V drugih dveh dvobojih sta nastopili Maša in Lucija. Maša je z ne najboljšo igro premagala Prosenovo in priborila prvo ekipno točko za domačinke. Rezultat 2:2 in 527:504. Lucija, ki ima že nekaj časa težave z hrbtom je sicer dobro začela, a nato močno popustila v drugem setu, tretji in četrti set je odigrala solidno, a ji je za zmago zmanjkalo deset kegljev. Na koncu je bilo v dvobojih 2:2 in v kegljih 532:543. Gostje so povedle s 3:1 ter 52 kegljev prednosti.

V zadnjih dveh dvobojih Sara proti Silvani in Noemi proti Mateji. Sara, ki ni bila najbolj razpoložena za igro je proti izkušeni Silvani Belcijan osvojila samo pol točke (0,5 : 3,5;  552:587) in pridelala dodatnih 32 kegljev minusa. Edina, ki je pokazala dobro igro, je bila Noemi. Z visokim rezultatom 614 podrtih kegljev in 4:0 v setih, je gladko odpravila z nasprotnico.

Končni rezultat tekme pa se je odločal prav v zadnjih lučajih. Kljub samo dvema osvojenima točkama, je Noemi priigrala razliko v kegljih, a je na koncu zmanjkala “miza”, da bi izenačila. Tako so se Kranjčanke veselile zmage z rezultatom 6:2 in 3278:3269 v kegljih.

Ekipa je v celoti razen Noemi zatajila in odigrala eno svojih najslabših tekem na domačem kegljišču. Naslednjo tekmo doma igramo čez štirinajst dni proti Konstruktorju in upamo, da bo takrat celotna ekipa pokazala več kot danes.

So pa dekleta že na začetku tekme navdušila z novimi trenerkami. Kot zanimivost naj povemo, da so si jih kupile same oziroma so denarno nagrado, ki so jo dobile za 3.mesto v ligi, smotrno uporabile za posodobitev opreme, nekaj pa je bilo potrebno še dodati. Naj še dolgo služijo svojemu namenu! 🙂

L.R.