Novice - Uspešen nastop moške ekipe KK Proteus na NBC Pokalu

Uspešen nastop moške ekipe KK Proteus na NBC Pokalu

Objavil dne 10. oktobra 2021 v kategoriji Novice

Do pravega presenečenja oziroma uvrstitve med najboljšo četverico ekip na NBC Pokalu nam je zmanjkalo natančno 0,83 promila oz. tisočinke, za toliko oziroma za 3 (tri) podrte keglje bi morali izboljšati svoj ekipni nastop ob že tako odličnih 3612 podrtih kegljih.

Potem, ko smo predlani v Slavonskem brodu res samo nabirali mednarodne klubske izkušnje, smo si za letošnji cilj zadali uvrstitev v zgornjo polovico moštev, potihem pa upali, da se lahko vključimo tudi v boj za finalno četverico. Odlične uvodne predstave so nam to potrdile, saj smo bili po štirih nastopih na visokem 3. mestu med 20 udeleženci pokala.

Začeli smo z ambicioznim Danijelom Lavričem, ki je končal pri odličnih 625 podrtih kegljih (polno 406, čiščenje 219), pa dal jasno vedeti, da ni zadovoljen in da se na tako pripravljenem kegljišču da zaključiti nastop pri zelo visokih številkah. Če že sam ni bil povsem zadovoljen, pa smo bili vsi ostali v ekipi navdušeni nad dobrim štartom. In tudi nad nadaljevanjem. Zlatko Pajnič je bil le malenkost slabši od Danijela, zaključil je pri 590 (polno 388, čiščenje 202) in prvi dan smo po tretjini kvalifikacij držali 8. mesto med 20-imi ekipami.

Apetite nam je z izvrstnim nastopom naslednji dan dvignil Žiga Požar. Začel je s fenomenalno stezo 183 in nato držal visoko raven igre do konca 120 lučajev. Rezultat 643 (polno 396, čiščenje 247). Tudi Nejc Požun je uspel odmisliti slabšo formo iz prvenstva in na krilih dobre igre ekipe prispeval svojih dragocenih 585 podrtih kegljev (polno 390, čiščenje 195). Pogled na lestvico ob koncu dveh tretjin kvalifikacij je bil osupljiv: ime našega kluba se je povzpelo na vrtoglavo 3. mesto, kar je pomenilo resno kandidaturo za uvrstitev v samo končnico Pokala, med najboljša štiri moštva.

Je pa pomenilo tudi dodaten pritisk na zadnja dva igralca naše ekipe, ki sta na prizorišče prispela šele na dan tekme. Večina ekip je za zadnja dva nastopa prihranila svoje najboljše igralce, z njimi pa sta se do zadnje »plate« merila Nejc Jurca (556, polno 372, čiščenje 184) in Dominik Ogrizek (613, polno 398, čiščenje 215). Obema oz. vsem nam je zmanjkal kanček sreče, na koncu bi ob dobrem ekipnem rezultatu 3612 potrebovali le 3 keglje več za uvrstitev v polfinale NBC Pokala. Kljub tej smoli zapuščamo čudovito mestece Lorsch z zelo dobrimi vtisi in z zavedanjem, da smo svoje delo dobro opravili in častno zastopali tako postojnsko kot tudi slovensko kegljanje. BRAVO, FANTJE!

Čestitke in pohvale za dobre nastope tudi ostalima dvema kluboma na NBC Pokalu v Lorschu, kegljačicam Impola z zelo podobno »smolo« na 5. mestu (le 39 kegljev za polfinalom) in ekipi Ljubelja za 8. mesto.

Ekipa Proteusa na NBC pokalu v Nemčiji

Ekipa Proteusa: vodja Zoran ter igralci Nejc J., Dominik, Bojan, Nejc P., Danijel, Žiga in Zlatko