Novice - V AUGSBURGU DEKLETA DOSEGLA 6. MESTO

V AUGSBURGU DEKLETA DOSEGLA 6. MESTO

Objavil dne 10. oktobra 2013 v kategoriji Novice

Ženska ekipa PROTEUS se je na prvo oktobrsko jutro odpravila na tekmovanje za pokal NBC v nemški Augsburg. Dekleta so bila pripravljena ter dobre volje, nekoliko grenak priokus sta sicer pustila zadnja poraza, a se dekleta v Nemčiji niso “kar tako dala”.

Na zelo zahtevnem kegljišču je prvi nastop za Postojnčanke zgodaj zjutraj pričela Tina. Začetek nastopa je bil zelo obetaven, a je v tretji menjavi malce popustila koncentracija, tako je nastop končala s samo 120 podrtimi keglji. Tininih 537 kegljev je bil na koncu kar lep rezultat.  Popoldan je nastop nadaljevala Lucija in svoj nastop končala pri 502 podrtih kegljih, kar je bilo za njen renome kar malce premalo. Tudi Lucija je tako kot Tina odlično začela in nato v drugi polovici nastopa močno popustila. Vsi v ekipi smo si želeli, da bi bil ta rezultat najslabši, a žal se nam želje niso uresničile. Kot tretjo smo pozno zvečer poslali Mašo, ki je prvič nastopala na mednarodnih tekmah. Kljub strahu in tremi se je po prvi menjavi izkazala s 130 podrtimi keglji. Po drugem setu, ki ga je končala pri 102 podrtih kegljih, jo je zamenjala Nataša – ravno tako debitantaka. Nataša se je v prvem svojem setu lovila in ga končala pri 112 kegljih, v drugem setu pa odigrala dosti boljše in rezultatu dodala še 129 kegljev.

Naslednje popoldne je natopila Anja. Njen začetek je bil obetaven (128 podrtih kegljev), a je v drugem setu močno popustila. Ko je imela pri 26 lučaju podrtih samo 72 kegljev jo je zamenjala Sandra. Ta je svoj del nastopa opravila dobro glede na razmere na kegljišču, saj je podrla skupaj 268 kegljev. Žal je po tem nastopu je upanje na dobro uvrstitev splahnelo. Uro kasneje je barve Proteusa zastopala Sara in pokazala, da znajo postojnska dekleta tudi odlično nastopati. S 550 podrtimi keglji je dosegla 12 rezultat med 101 udeleženko tekmovanja.

Naslednji dan zopet zgodaj zjutraj pa se je z stezami v Augsburgu srečala še naša najboljša in najbolj izkušena igralka Noemi. Sam pričetek nastopa ni bil najbolj obetajoč, a se je v drugem setu pobrala, ga odigrala vrhunsko, kakor tudi tretji set nato pa v zadnjem zopet malo popustila. Njen končni rezultat 562 podrtih kegljev je osmi ženski  rezultat med tekmovalkami NBC pokala.

Ženska ekipa je osvojila končno 6. mesto. Kar je tudi izpolnitev cilja, ki smo si ga zadali, čeprav smo potihem upali na uvrstitev med najboljše štiri ekipe. Dekleta so se v Nemčiji še bolj povezala in zbližala ter si kljub nekaterim slabim rezultatom, zaželela, da se drugo leto zopet udeležijo NBC pokala, če ne Evropskega.

Pohvale si zaslužijo tudi naši navijači, saj tudi brez njih ne bi bilo dobre uvrstitve.

Čestitke vsem skupaj!

P.S. Slikovna zgodbica sledi! 🙂