Novice - V CELJU PRIČAKOVAN PORAZ

V CELJU PRIČAKOVAN PORAZ

Objavil dne 29. februarja 2016 v kategoriji Novice

V soboto smo gostovali v Celju proti klubskim ekipnim prvakinjam in srečanje pričakovano izgubili s 6:2 v točkah in 3304:3157 v kegljih. Resda je bila Celjska oslabljena, Barbara, Saša in Rada niso nastopile, a to našim igralkam ni pomagalo. Žal tudi tokrat naša ekipa ni bila celotna, Nives je zbolela, Sandra pa je še vedno poškodovana.

Domači trener je kot prvi poslal na steze Miro Grobelnik in Anjo Kozmus, postojnski pa se je odločil za  Maruško Ogrizek in  Lucijo Zalar. Mlada in neizkušena Maruška z izkušeno domačo igralko, ni imela večjih problemov in jo je kar malo presenetljivo premagala s 3 : 1 v setih (528:502).  Lucija je na drugi strani ponovno dvoboj izgubila s 4:0 (569:477).

V drugem paru sta pri Celjankah nastopili Eva Sajko in Klementina Hohnjec, ki sta za nasprotnici dobili  Tino Kresevič in Natašo Tibola. Eva in Tina sta se do zadnjega lučaja borili za zmago – Eva je v predzadnjem lučaju podrla devetko ter tako s še z enim lučajem pridobila potrebne keglje za zmago v igri (2:2, 538:532). Nataša se je svoji nasprotnici prva dva seta dobro upirala, a ju žal izgubila za vsega 5 kegljev, druga dva pa močno popustila ter tako izgubila s 4:0 (571:522).

Nina Podlesnik in Nada Savič pri domačinkah ter Anja Ulaga in Maša Miklavec pri gostjah so zadnje stopile v tekmovalni prostor. Nina in Anja sta se v točkah razšli neodločeno 2:2, v kegljih pa je bila Anja boljša (563:547). Maša je odlično začela, prva dva seta na tesno zmagala, v drugih dveh pa je Nada prestavila v višjo predstavo in dobila točko (2:2, 577:535).

Igralke Proteusa so pokazale mnogo boljšo igro kot na zadnjem gostovanju v Mariboru, kar nam lahko daje upanje za boljšo igro na gostovanjih.

lr