Novice - VISOKA ZMAGA DEKLET IN OBSTANEK V 1.A LIGI

VISOKA ZMAGA DEKLET IN OBSTANEK V 1.A LIGI

Objavil dne 20. marca 2017 v kategoriji Novice

V soboto smo odigrali zadnje kolo v vseh ligah. Tako moška kot ženska ekipasta se reševali pred izpadom. Na koncu se nam je vse srečno obrnilo in obe ekipi sta ostali v najvišjem rangu tekmovanja. Druga moška ekipa je v nedeljo odigrala tekmo proti Calcitu II in ga premagala ter osvojila 3. mesto v drugi ligi zahod.

Ženska ekipa je nastopila proti iz Trebnjega in jo v borbi za obstanek v ligi visoko premagala. V prve dvoboje smo postavili Sando in Tino, nasprotnik pa je na steze poslal Šribarjevo, eno najboljših igralk Trebnja in Mišičevo. Sandra je imela težko delo, a se je gostji odlično upirala, čeprav ji je morala na koncu čestitati za zmago (3:1; 559:556). Tina je gostujoči igralki Jasmini prepustila samo en set in zmagala v dvoboju s 3:1 in 542:531. Po prvih dvobojih tekme je bilo neodločeno, priigrali pa smo si majhno prednost v kegljih.

V drugih dveh dvobojih sta odločno na steze stopili Nataša in Lidija, ki sta za nasprotnici dobili Flisarjevo in Zupančičevo. Nataša je prvi set nesrečno izgubila, nato v drugem zaigrala vrhunsko, v tretjem setu ponovno izgubila in se nato v zadnjem setu zbrala in zmagala (2:2; 555:512). Lidija z Zupančičevo tako rekoč ni imela dosti dela, saj  njena zmaga 4:0 in 578:511. Po teh dveh dvobojih smo domačini lažje zadihali, saj je bil obstanek glede na visoko vodstvo v kegljih že skoraj zagotovljen.

In še zadnji sta na steze ob bučnem navijanju stopili še Maša, ki je za nasprotnico dobila Radljevo in Nives, ki je imela za nasprotnico Hribškovo. Maša se je nasprotnici sicer dobro upirala, a je Trebanjka prvi set zaključila pri 160 kegljih. Čeprav si je drugi set priigrala Maša, jo je njena nasprotnica v tretjem in četrtem premagala (3:1; 577:533). Nives je svojo nasprotnico gladko premagala s 4:0 in 557:494.

Končni rezultat 6:2 v točkah in 3321:3184 v kegljih je pomenil veliko olajšanje za ekipo, trenerja in vodstvo kluba po tako težki in turbulentni sezoni, katere ponovitve si ne želimo.

Kljub težkim trenutkom na koncu čestitam igralkam za borbenost in seveda navijačem za bučno navijanje, predvsem na tej zadnji tekmi.

Naslednji vikend je pred nami državno prvenstvo posamezno U23, na katerem nas bodo zastopale tri naše igralke. Temu ledi še nekaj nastopov na turnirjih ter težko pričakovane in hkrati tudi zaslužene počitnice.

LR