Novice - ZADNJE KOLO USPEŠNO ZA DEKLETA

ZADNJE KOLO USPEŠNO ZA DEKLETA

Objavil dne 23. marca 2016 v kategoriji Novice

Ženska ekipa se je v soboto v zadnjem krogu letošnje lige na domačem kegljišču srečala z ekipo KK Ljubelj iz Tržiča in jo premagala s 3314 : 3196 v kegljih in 6 : 2 v točkah. S to zmago so Postojnčanke samo potrdile peto mesto v ligi, kar je nekoliko manj od začetnega cilja.

Prvi sta na steze stopili Lucija in Maša, ki sta za nasprotnici dobili Marijo Ahačič Premrl in Mašo Rajakovič.. Lucija se je Tržičanki dobro in vseskozi upirala, a ji je žal na vsaki stezi zmanjkalo po nekaj kegljev ali pa sreče (568:532, 4:0), zato je bil neizogiben. Maša je svojo nasprotnico odpravila s 4 : 0 v točkah in 581 : 545 v kegljih.

V drugi seriji metov sta za domače nastopili Nives in Tina., nasproti njiju pa sta se postavili Urša Mejač in Maja Vengar.  Nives je svoj boj končala neodločeno v setih, a je Uršo premagala v podrtih kegljih (544:524).Tino, ki se tokrat ni najboljše znašla na stezah  smo po 60 lučajih menjali z Maruško, ki je svoj nastop opravila malo boljše, a kljub temu premalo,da bi premagala nasprotnico Majo. Druga točka za Ljubelj 2,5 : 1,5 in 525 : 507 v kegljih.

Kljub rezultatu 2 : 2 v ekipnih točkah in samo dveh kegljih prednosti za domačo ekipo, sta kot zadnji stopili na steze Nataša in Anja. Nataša je za nasprotnico dobila izkušeno Emo Zajc, ki v zadnjem času manj igra. Ema je kljub temu v prvih dveh setih pokazala Nataši, da se bo z zmago morala potruditi. V tretjem setu je Nataša vložila več truda in je Emo premagala , a samo za tri keglje, v četrtem pa Ema Nataši ni mogla več slediti in Nataša si je priigrala 28 kegljev za zmago (2:2, 546 : 543). Vrhunska igra Anje, ki je mlado Saro Rovtar odpravila gladko s 4 : 0 v točkah in 604 : 491 v kegljih.

Na koncu gredo čestitke in zahvala vsem igralkam ekipe za celoletni trud.

LR