Novice - ZADNJI NASTOP NAŠIH NAJMLAJŠIH TEKMOVALCEV PRED POLETJEM

ZADNJI NASTOP NAŠIH NAJMLAJŠIH TEKMOVALCEV PRED POLETJEM

Objavil dne 31. maja 2016 v kategoriji Novice

 

Danes v nedeljo 29.5. so naši najmlajši nastopili v Tržiču v dvojicah in s tem opravili zadnji nastop v  prvem delu letošnje sezone. Nastopile so tri dvojice Proteusa. V drugi kategoriji sta tekmo zelo izenačeno odigrala Maj Klinc s 644 in Luka Čadež s 636 podrtimi keglji. Skupni rezultat 1280 kegljev je na koncu pomenil naslov državnih prvakov v II. kategoriji. V tretji kategoriji sta nastopila Matevž Vilhar s 482 keglji in Anže Cej, z malo slabšim rezultatom 442 kegljev, kar je skupaj zadostovalo samo za 5. mesto. Tretja dvojica v  sestavi Tine Vidmar, ki je podrl 502 keglja in Enej POŽAR s 474 podrtimi keglji ter s skupnim rezultatom 976 kegljev, kar je na koncu prvenstva zadostovalo samo za 4. mesto v državi. Priznati moramo, da so nas tokrat na državnem prvenstvu naše dvojice nekoliko razočarale.

Povsem drugače so sezono naši mladi tekmovalci zaključili v posamični konkurenci, saj so na zadnji tekmi, ki je bila na domačem kegljišču v Postojni svoje nastope opravili zadovoljivo in skoraj vsi so dosegli letošnje najboljše rezultate.

Posebno pohvalo zaslužijo Anej Begovič v I. kategoriji, ki se je z rezultatom 337 kegljev prebil na skupno drugo mesto,  Maj Klinc, ki je v II. kategoriji s 723 podrtimi keglji  dosegel najboljši rezultat v tej kategoriji in trenutno zaseda 1. mesto po odigranih štirih krogih.  Njegov uspeh je dopolnil z drugim rezultatov v II. kategoriji Luka Čadež s 696 keglji. Ta rezultat ga uvršča na 4. mesto v II. kategoriji med dečki. Dober nastop v II. kategoriji je opravil  tudi Nejc Rožman, ki je podrl 581 kegljev. V III. kategoriji je Neja Rožman je podrla 435 kegljev in pokazala, da počasi ter vztrajno napreduje s svojo igro. Pri dečkih je Anže Cej podrl 493 kegljev, Matevž Vilhar pa 488 kegljev. Tudi pri njiju se opaža napredek pri igranju, saj so vsi trije pričeli s čiščenjem šele z letošnjim februarjem.  Tudi v IV. kategoriji med dečki imamo dva predstavnika in med njima je Enej Požar in podrl 531 kegljev, kar je bil 3.rezultat med 25 udeleženci v tej kategoriji. Do tega kola vodeči Tine Vidmar pa je svoj nastop opravil daleč pod svojimi sposobnostmi. Skromnih 468 podrtih kegljev ga je iz 1. mesta med tekmovalci te kategorije prestavilo na 4. mesto.

Tako kot člani, mladinci, kadeti, tudi dečki in deklice počasi odhajajo na počitnice in bodo s treningi zopet pričeli v začetku septembra. Zahvaljujem se jim za vloženi trud jim čestitam za uspehe v dosedanjem delu sezone in jim želim prijetne počitnice. Pred njimi je samo še zaključno srečanje s starši, v petek 3.6., ko se bodo družine mladih kegljačev pomerile med seboj.

LR