Novice - ŽIGA IN MAŠA POSKRBELA ZA ZGODOVINSKI DAN NAŠEGA KLUBA

ŽIGA IN MAŠA POSKRBELA ZA ZGODOVINSKI DAN NAŠEGA KLUBA

Objavil dne 19. aprila 2018 v kategoriji Novice

Naša dva mladinca sta nadgradila več kot uspešno sezono v mladinski konkurenci še v članskem državnem prvenstvu za posameznike. Maša je dve letošnji medalji iz mladinske konkurence (zlata v Kombinaciji posamezno U23 in ekipna srebrna medalja v DP U23) oplemenitila s SREBRNO MEDALJO V KONKURENCI ČLANIC, pa je Žiga kar tri letošnja odličja iz mladinske konkurence (državni prvak U23 posamezno, srebrn v kombinaciji posamezno in državni ekipni prvak U23) pri starosti komaj 18 let (nekaj dni mu še manjka do 19let)  zasenčil z zgodovinskim naslovom DRŽAVNEGA ČLANSKEGA  PRVAKA, prvega v zgodovini Kegljaškega klub Proteus. Žiga je ta presenetljivi uspeh dopolnil še z naslovom PODPRVAKA V ČLANSKI KOMBINACIJI POSAMEZNO, kar ga poleg naslova najuspešnejšega kegljača do starosti 23 let uvršča tudi zelo visoko v absolutni članski konkurenci.

Žiga se je na Državno prvenstvo članov posamezno uvrstil skozi kvalifikacije OTS, kjer je suvereno premagal  lokalno konkurenco (598, 589, 623). V prvih dveh krogih je odkegljal odlično (Litija 620, Šk. Loka 612), po tretjem krogu (Šoštanj , zmaga 627:581 v izločilnem dvoboju osmine finala proti Dobnikarju, Konstruktor ) je v Kombinaciji posamezno iz 6. mesta napredoval na skupno in končno 2.mesto v disciplini Kombinacija posamezno, kjer je zaostal le za mladinskim reprezentančnim  kolegom Timijem Jurančičem (Konstruktor Maribor). Svoj vzpon na vrh za posamični državni naslov  je v četrtfinalu nadaljeval z gladko zmago 4:0 (584:530) nad igralcem Konjic Peperkom in po predzadnjem dnevu tekmovanja je bil že lastnik najmanj bronastega odličja, v konkurenci za zadnji dan pa je ostala le še četvorka najboljših posameznikov. V polfinalnem obračunu se je na stezi ob Žigi znašel prekaljeni in neuničljivi veteran Franc Kirbiš (Konjice), vendar je Žiga pod budnim očesom trenerja Denisa, ki ga je spremljal vse obračune finala, uspel obdržati zelo visok nivo igre in na videz kar premočno premagal tudi tako renomiranega nasprotnika (617:594; 3:1). Finale sam je bil poslastica za gledalce, pomerila sta se Žiga in Matej Lepej, Pivčan v dresu državnih prvakov Konstruktorja iz Maribora. Žiga je v dvoboju povedel z 1:0, nato na naslednjih dveh stezah moral priznati premoč Mateju, na zadnji četrtini pa ponovno odigral vrhunsko, kljub dvema zaporednima urama igranja se je njegov  rezultat tudi v finalu ustavil pri identičnih 617 in zadnjih nekaj metov je Žiga nato le spremljal lov Mateja na njegov rezultat. Matej ni popuščal do konca, zmanjkalo mu je tudi malce sreče in po zadnjem lučaju je bila številka na njegovem semaforju manjša le za en sam kegelj – 616, Žiga in njegovi navijači pa smo lahko začeli s slavjem zgodovinskega uspeha.

Hkrati smo v podobno napetem finalu na sosednjih stezah spremljali tudi dvoboj članic za naslov državne prvakinje posamezno. Maša se je tja uvrstila še veliko bolj presenetljivo od Žige, v finale 16 najboljših se je namreč uvrstila s 15. rezultatom predtekmovanj (Postojna 558, Ravne 546). V izločilnih dvobojih v Novem mestu je tako najprej igrala z drugo uvrščeno iz predtekmovanja Nives Samec, ki pa ta dan ni bila na svojem nivoju (le 473) in Maša je napredovala med 8 z rezultatom 4:0 (560, skupno 11. mesto v kombinaciji posamezno). V četrtfinalu jo je čakala precej težja tekmica, članica državnih prvakinj iz Celja, Patricija Bizjak, ki pa poleg Maše prav tako ni uspela razviti svoje igre in Maša je ob pomoči sekundanta Franca Štembergerja lahko začela proslavljati zmago 3:1 (577:539) in s tem najmanj bronasto odličje. Naslednji dan se je Maša v elitni četverici udeležila finala v Novi gorici, polfinalni obračun je prinesel novo presenečenje in veselje: po zaostanku in preobratu zmaga 2,5:1,5 (564:557) proti favorizirani Ireni Mejač (Ljubelj Tržič) in nastop v velikem finalu proti trenutno prav gotovo najboljši slovenski kegljačici Brigitte Strelec iz kranjskega Triglava. Maša je povsem upravičila svoj nastop v finalu, vse do konca sta igralki pokazali izredno borbenost, rezultat po stezah je bil na koncu izenačen na 2:2, precej več izkušenj iz podobnih končnic pa je na koncu znala vnovčiti Brigitte in zmagala je za pičlih 7 kegljev (578:571). Srebro za Mašo pa ima skoraj zlat sijaj in je prav gotovo lepa popotnica za prihajajoče reprezentančne mladinske nastope.

Obe medalji sta pomembna mejnika za dosežke našega kluba in potrjujeta pravilno usmeritev na vzgojo in zaupanje v mlade kegljače.

Vsi, ki delamo v KK Proteus in spremljamo napredek teh naših mladih generacij, smo lahko ob tem uspehu upravičeno ponosni.

Žiga, Maša, ISKRENE ČESTITKE vama in vsem, ki so z vama delali v teh letih in predvsem v zadnjih mesecih: Ladotu, Francu in Denisu.

ZU