Novice - MIKLAVŽ “NOSIL” ZLATE MEDALJE

MIKLAVŽ “NOSIL” ZLATE MEDALJE

Objavil dne 7. decembra 2015 v kategoriji Novice

KADETINJE:

V soboto je v Postojni potekalo državno prvenstvo v tandem dvojicah za kadetinje. Na prvenstvu je sodelovalo le osem dvojic, med njimi tudi dvojica Proteusa v postavi Maruška Ogrizek – Lara Gerželj. V četrtfinalu sta nastopili proti dvojici Krke in jo na koncu po dodatnih lučajih premagali za vsega en kegelj. V polfinalu sta dobili za nasprotnici igralki iz KK Slovenj Gradec. Zopet sta po dodatnih lučajih zmagali s 25 : 19.  Favoritinji prvenstva, reprezentantki Bresta Forjanič – Hren, sta bili nasprotnici naših igralk v finalu prvenstva. Videli smo vrhunsko in izenačeno igro obeh dvojic, saj se je prvi set končal s 151 : 149 podrtimi keglji za Proteus. V drugem setu sta zmagali Brestovki s 136 : 131. Tako so dekleta morala igrati dodatne lučaje. Forjaničeva je najprej podrla 6 kegljev, naša Maruška pa ravno tako podrla 6 kegljev. Nato je Hrenova podrla sedem kegljev, a jo je naša Lara vseeno prehitela za dva, saj je podrla devetko. Tako je naslov  državnih prvakinj ostal v Postojni.

Čestitke obema!

LR

KADETI:

Kadeti so se med seboj pomerili v Medvodah, tam se je zbralo 11 dvojic. Naši drugi dvojici, sestavljeni iz dveh nadebudnih trinajstletnikov, je žreb namenil kvalifikacije za četrtfinale. Tine Vidmar in Enej Požar sta nastop v kvalifikacijah opravila odlično in par iz Tržiča odpravila z dvema zmagama po stezah. V četrfinalu sta pa bila od njih premočna Cerkničana Špeh in Piletič, tako, da sta tekmovanje zaključila na končnem 7.mestu, kar je lep obet za njuna naslednja tekmaovanja.

Naš prvi par Žiga PožarNejc Miklavec pa je spisal čudovito zgodbo ter iz dvoboja v dvoboj dvigoval tako nivo igre kot zanesljivost. Zanesljivost ju je odlikovala v najbolj pomembnih trenutkih, v odločilnih dodatnih lučajih. Že prvi dvoboj v četrtfinalu je med gledalci dobil naziv “finale pred finalom”, saj sta se Žiga in Nejc pomerila z zelo kvalitetno dvojico Jančar-Zamljen iz Kamnika. Prvo stezo sta dobila, drugo izgubila, v dodatnih dveh lučajih je odločila Nejčeva devetka. Polfinale sta igrala proti razpoloženemu paru iz Kočevja Požun-Kmetič (297 rezultat v četrfinalu). Tudi tukaj so o napredovanju odločali dodatni lučaji in po izenačenju prvega seta dodatnih lučajev (16:16, Nejc spet 9) je bila potrebna še druga serija in Nejc je ponovno zablestel z že tretjo devetko v tretjem dodatnem lučaju in prislužil napredovanje s 30:27. V finalu smo gledali sosedski dvoboj s Pivko, vendar sta do finala prepričljiva Pivčana Pašič in Gorup v igri precej popustila in v finalu nista nudila dostojnega upora Nejcu in Žigi, ki sta zmagala z 2:0 ter si okrog vratu nadela zlati odličji. Nejcu smo pa malo v šali in malo zares obesili še častni naziv »Mr. Sudden Victory«. Čestitke, fantje! Pa seveda tudi čestitke za dekleta za enak podvig doma v Postojni!

ZU