Novice - ZLATI DECEMBER V NAŠEM KLUBU

ZLATI DECEMBER V NAŠEM KLUBU

Objavil dne 24. decembra 2015 v kategoriji Novice

V petek smo s finalom v sprintu zaključili letošnje klubsko prvenstvo. V finalu je sodelovalo osem moških in osem žensk. Po koncu tekmovanja je vse prisotne pozdravil predsednik kluba Dejan Klinc in v kratkem nagovoru pohvalil naše tekmovalce in tekmovalke, ki so nas zastopali na državnih prvenstvih in osvajali naslove državnih prvakov kot po tekočem traku ter jim podelil nagrade. Malo je klubov, ki bi v dveh vikendih osvojili pet naslovov državnih prvakov in eno drugo mesto. Na koncu svojega govora je po podelitvi prisotne povabil na zakusko.

Klubska prvaka v kombinaciji po treh nastopih sta postala pri dekletih Tina Kresevič in pri fantih Savko Debeljak. Druga pri dekletih je bila Nives Dekleva, tretja pa Nataša Tibola , pri moških je drugo mesto zasedel Miran Poprask in tretji je bil Robert Blaha. V finalnem nastopu, ki je potekal v disciplini sprint pa je naslov prvaka pri dekletih osvojila Sandra Dostanič, druga je bila Maruška Ogrizek in tretja Eva Dužnik. Zmagovalec pri moških je postal Savko Debeljak, drugi je Danijel Lavrič in tretji Žiga Požar. Najboljši trije v kombinaciji so prejeli pokale in najboljši trije v sprintu medalje tako v moški kot ženski konkurenci.

V soboto so se najmlajši predstavniki kuba udeležili zadnje tekme v tem letu, ki je bila v Celju. Dan se je začel slabo, saj je bil pred Celjem prometni zastoj. Zastoji tako na avtocesti kot na regionalni cesti so voznikom in tekmovalcem povzročila nemalo skrbi. Enourna zamuda se je krepko poznala pri rezultatih. Naši tekmovalci so vsi razen Nejca v 4. kategoriji obdržali svoja mesta in naš zlati december se je nadaljeval, saj sta državna prvaka postala Maj Klinc (1.kategorija) in Tine Vidmar (3. kategorija). Tretje mesto v drugi kategoriji je osvojil Anže Cej. Tudi ostali naši tekmovalci so obdržali mesta, ki so jih zasedali pred zadnjo tekmo.

V nedeljo je bil KK Proteus organizator novoletnega turnirja ženskih ekip Primorske. Igralke Proteusa so odigrale svojo najslabšo tekmo v tej sezoni, saj so podrle vsega 3149 kegljev. Tudi rezultati ostalih ekip so sila skromni in so kar majhno razočaranje turnirja. Zmagovalke turnirja so igralke KK Adria, 2. mesto so osvojile igralke KK Pivka, 3. je KK Proteus, 4. KK Izola in 5. KK Nova Gorica. Posamično je zmagala Nives Samec (KK Adria), druga je bila Tina Ugrin (KK Izola) in tretja Leila Lisjak (KK Adria). Nagrade za najboljše je podelil predsednik kluba Dejan Klinc.

Naj na koncu vsem ki prebirate našo stran zaželim vesele božične praznike ter srečno, zadovoljno, predvsem pa zdravo NOVO LETO 2016.

LRm