Novice - ZMAGA V KAMNIKU

ZMAGA V KAMNIKU

Objavil dne 14. marca 2016 v kategoriji Novice

 

V soboto smo gostovali v Kamniku, proti ekipi v kateri sedaj nastopa tudi naša dolgoletna članica Noemi in ga premagali s 6 : 2 v točkah in 3279 : 3283 v kegljih.

Prve so na steze pri domačinkah stopile Lidija Pirman, Tadeja Kokalj in Irena Koprivc. Trener Proteusa jim je za nasprotnice določil Mašo, Tino in Lucijo. Že prvi meti so nakazali, da so igralke Proteusa to tekmo vzele resneje kot nekaj gostovanj pred njo. Maša je izkušeno Lidijo odpravila s 537:523 (2,5:1,5). Podobno usodo je doživela tudi Kokaljeva proti Tini, ki ji je prepustila samo eno set točko, v kegljih pa jo premagala s 546 : 527. Najbolj učinkovito je tokrat odigrala Lucija, a je bilo 568 kegljev proti razpoloženi Ireni (585) premalo (2:2). Drugo serijo metov so pri domačinkah pričele Noemi Živkovič, Nina Burkeljca in Majda Lužar, nasproti njih pa so se postavile Nives, Anja in Nataša. Danes za igro nerazpoložena Nives se Noemi ni mogla resneje upreti. Zmaga Noemi s 568:509 in 4:0 v setih.  Anja in Nataša sta svojo nalogo opravili uspešno, obe sta zmagali. Anja z 2:2 in 571:563 ter Nataša, ki ki je gostujočega trenerja prisila po 60 lučajih v menjavo, s 3:1 in 552:513. Set točko proti Nataši si je priborila igralka Tamara Pevec, ki je zamenjala Lužarjevo.

Noemi je bila in je ostala vrhunska igralka, ne glede na to za koga in kje nastopa, žal pa sta bili ona in Irena tokrat premalo za uspeh Kamnika.

Vsem igralkah gredo čestitke za borbenost in za pristop k  tekmi ter seveda za navijanje. Ko bi imele takšen pristop na nekaterih srečanjih v gosteh in doma, bi bila na lestvici sigurno kakšna točka več. Za že dokončno peto mesto v ligi, od katere se bomo v naslednjem vikendu poslovili, čestitke.

LR