Novice

VIKEND PRESEŽKOV

Objavljeno dne 8. novembra 2021 v kategoriji Novice

2. Slovenska liga – Zahod MOŠKI
PROTEUS II : KI Škofja Loka I 5 : 3 (3386 : 3352)

Enega najuspešnejših ligaških vikendov v zgodovini kluba je začela v petek 2. moška ekipa – z drugim najvišjim rezultatom letošnje lige so odpravili žilavo prvo ekipo Škofje Loke. Veseli dejstvo, da je za zmago in tako visok rezultat najzaslužnejši mladi del te ekipe, saj sta oba mlajša mladinca dosegla mejo 600 podrtih kegljev (Anže 611, Matevž 600). Stabilno formo na visokem nivoju sta potrdila Nejc Čeligoj (596) in Urban (570), oba mlajša kadeta, Luka in Rok, pa sta kljub nihanju v igri ponovno dokazala, da lahko kandidirata za redne nastope v članski ekipi. Fantje s to zmago tako ohranjajo položaj na lestvici tik pod vrhom in z veseljem pričakujejo nadaljevanje lige.

Samo tako naprej!

 

1.A Slovenska liga – ŽENSKE
PROTEUS : IMPOL 6 : 2 (3485 : 3288)

Naše prvakinje nadaljujejo zmagovalni niz, ne glede na to, da so v soboto gostile do sedaj vodilno ekipo državnega prvenstva. Igralke Impola so sicer v tekmi povedle z 2:0 in s kar 52 keglji prednosti, kljub solidnemu začetku našega prvega para (Nataša 540; 1:3; -42 in Sandra (584; 2:2; -10). Odziv naših punc v drugem setu je bil silovit in ne samo, da so izničile zaostanek, temveč so ga obrnile celo v neulovljivo prednost: razlika rezultata v samo 120 lučajih se je gibala od -52 do +138! Dober nastop in dobljeno točko je zabeležila Leila (558; 3:1; +51), izstopala pa je sveža reprezentantka Maša Miklavec, po štirih odlično odigranih stezah (168, 158, 166, 152) se je ustavila pri vrhunskem rezultatu 644, ki je njen osebni rekord in je tudi novi domači ženski rekord kegljišča v Postojni, prav tako je tudi najvišji letošnji ženski rezultat lige. Tudi v zadnjem paru Amanda (547; 2:2; +12) in odlična Tina (612; 3:1; +47) nista popuščali in na zapisniku smo podčrtali tudi izvrsten nov ekipni mejnik: 3485 podrtih kegljev ekipe, kar je nov domači ekipni rekord ženske ekipe ter najvišji ženski ekipni rezultat letošnje lige.

BRAVO, punce in trener Denis!

 

1.A Slovenska liga – MOŠKI
PROTEUS I : Litija 2001 I 7 : 1 (3670 : 3459)

Tudi pri moški ekipi je gostovala vodilna ekipa lestvice najkakovostnejšega državnega ligaškega tekmovanja. Temu primeren je bil pristop naših fantov, ki so začeli silovito. Žiga (633; 4:0; +72) in Danijel (642; 4:0; +100) nista gostom prepustila niti steze, razlika pa je že po prvem paru kazala nenadomestljivih 172 kegljev prednosti. V drugem paru sta z nabiranjem točk in višanjem razlike uspešno nadaljevala Zlatko (621: 3:1; +15) in Nejc Jurca (596; 3:1; +21) in razlika je ob 4:0 narasla že preko 200 kegljev. Seštevek kegljev po štirih igralcih je nakazoval nekaj velikega, toda zalomilo se je pri Denisu, ki je nastopil (malce po sili in želji vodje ekipe 😉) praktično brez treninga ter po večurnem sekundiranju in vodenju ženske tekme, kar pa se ne obnese in brez prave energije pač ne gre. Veliko energije pa je pokazal tokrat rezervni igralec Nejc Požun, ki smo ga po hitri reakciji dali v igro že po 13 lučajih druge steze in Nejc je »zvlekel« že to stezo, preostali dve pa končal z odličnimi 306 keglji. Ekipna točka je vseeno odšla v Litijo, v drugem dvoboju pa je za sedmo našo točko suvereno poskrbel Dominik (618; 2:2; +23). V zadnjih lučajih je bilo navijanje ekipe na tribunah kljub visokemu vodstvu res krasno, kajti prepričani smo bili, da bo »padel« vsaj en ekipni rekord. Na koncu smo z najvišjim ekipnim rezultatom letošnje lige (3670) domači ekipni rekord popravili za 14 kegljev, splošni ekipni rekord za 11 kegljev, za absolutnim rekordom postojnskega kegljišča (3676, Konstruktor) pa zaostali le za 6 kegljev.
Čudovita tekma, ki vliva kar nekaj samozavesti. Upravičeno!

USPEŠNA IZVEDBA 37. POKALA POSTOJNE

Objavljeno dne 5. novembra 2021 v kategoriji Novice

V mesecu oktobru smo v tritedenski ligaški pavzi uspeli izvesti tradicionalni mednarodni Pokal Postojne, ki nam je letos odpadel v sicer uveljavljenem aprilskem terminu zaradi Covid omejitev. Izvedba je glede na razmere več kot uspela. V sedemnajstih igralnih dneh smo videli kar 287 nastopov, sami rezultati pa so ob izvrstno pripravljenem kegljišču posegali zelo visoko, v moški konkurenci zelo blizu tudi absolutnemu posameznemu rekordu kegljišča. Končni rezultati, tudi po kategorijah, so na vpogled na spodnjih povezavah.

ZAHVALA za uspešno izvedbo turnirja gre prav VSEM SODELUJOČIM, ki so se v PCT pogojih odzvali na vabilo in razpis ter prišli z dobro voljo in željo po tekmovanju ali samo sodelovanju. HVALA VAM!

Iz tabora organizatorjev je po zavzetosti s svojo prisotnostjo in gostoljubnostjo izstopala sama predsednica kluba, naša Ljuba, pri sojenju in organizaciji sem svoje kot tehnični vodja poskušal pristaviti tudi jaz (Zoran). Za zadovoljstvo gostov in srečelov je ponovno poskrbela nepogrešljiva Joža, obilo pohval pa smo dobili tudi za precej izboljšani internetni prenos turnirja, za kar gre zahvala Borutu in Žigi. Pohvale pa so se vrstile tudi za odlično pripravljeno in vzdrževano kegljišče, za kar je odgovoren naš zanesljivi Lojz.

HVALA torej tudi vsej tej ožji in širši ekipi Proteusa za še en dobro izpeljan turnir!

Za vse pa seveda že takoj velja VABILO na 38. turnir, v upanju na izvedbo v rednem, spomladanskem terminu 2022.

Ostanite zdravi in Na svidenje!

Nataša Radič, najboljša mladinka, 594, skupno 3. mesto
« of 6 »

Žiga Požar in Nejc Požun – najboljša mladinska dvojica v državi

Objavljeno dne 31. oktobra 2021 v kategoriji Novice

Po naslovu državnih prvakov v dvojicah med mlajšimi mladinci (Matevž in Anže), sta enak dosežek ponovila še Žiga in Nejc med starejšimi mladinci (U23). Do naslova državnih mladinskih prvakov sta prišla zelo suvereno, s štirimi zmagami 2:0, brez dodatnih lučajev. Ni dosti manjkalo, da bi gledali celo postojnski finale, saj je druga dvojica Proteusa, prej omenjena mlajša mladinca, prav tako igrala dobro in končala svoj nastop šele po porazu v polfinalu po drugi seriji dodatnih lučajev. Novo zlato in še dodaten bron za postojnsko mladino na Državnih prvenstvih!

ČESTITKE!

Trenutni razpored in rezultati Pokala Postojne

Objavljeno dne 29. oktobra 2021 v kategoriji Novice

Na spodnji povezavi se nahaja razpored Pokala Postojne 2021 za zadnja dva dneva:

Pokal 2021 Razpored (posodobljeno 29.10.2021)

 

Trenutni rezultati (28.10.2021):

Moški
Ženske

 

Vabljeni k prijavi!

Matevž Vilhar in Anže Cej DRŽAVNA PRVAKA V DVOJICAH do 18 let

Objavljeno dne 10. oktobra 2021 v kategoriji Novice

Matevž in Anže sta že v predkolu pokazala kakšne so njune ambicije, saj sta na dveh stezah podrla izvrstnih 319 kegljev. V četrtfinalu sta najprej suvereno premagala precej mlajša igralca Triglava, v polfinalu pa sta že potrebovala kar nekaj sreče, saj sta proti bratoma Topolšek iz Impola kar dvakrat izvajala dodatne lučaje in ju zlomila po drugi seriji z rezultatom 49:38. Podobno pot do finala je imela tudi druga dvojica iz OTS Notranjska, igralca Bresta Gašper Urbas in Nal Borštnik sta se prav tako izkazala za dobra izvajalca dodatnih lučajev. Notranjsko finale je bilo prav tako izenačeno, prvo stezo sta za dva keglja dobila naša dva (130:128), drugo stezo z enako razliko pa Cerkničana (144:142). V dodatnih štirih lučajih sta več zbranosti pokazala Matevž in Anže (31:23).

Tudi mlajša igralca naše druge dvojice, Rok Gerželj in Luka Čadež, nista igrala slabo. Nastop v predkolu proti favorizirani dvojici Bele krajine z reprezentantom Sivcem sta odigrala odlično, s skupnim rezultatom 287 sta gladko zmagala z 2:0. Žreb se je tokrat poigral z njima, kajti v četrtfinalu sta ponovno naletela na isti par, se mu ponovno dobro zoperstavila, prvo stezo izgubila za šest kegljev (134:140), drugo dobila za 9 (124:115) in o napredovanju so odločali dodatni lučaji, kjer sta svoje izkušnje vnovčila belokranjca in napredovala s tesno zmago po dodatnih lučajih (30:26).

Uspešen nastop moške ekipe KK Proteus na NBC Pokalu

Objavljeno dne 10. oktobra 2021 v kategoriji Novice

Do pravega presenečenja oziroma uvrstitve med najboljšo četverico ekip na NBC Pokalu nam je zmanjkalo natančno 0,83 promila oz. tisočinke, za toliko oziroma za 3 (tri) podrte keglje bi morali izboljšati svoj ekipni nastop ob že tako odličnih 3612 podrtih kegljih.

Potem, ko smo predlani v Slavonskem brodu res samo nabirali mednarodne klubske izkušnje, smo si za letošnji cilj zadali uvrstitev v zgornjo polovico moštev, potihem pa upali, da se lahko vključimo tudi v boj za finalno četverico. Odlične uvodne predstave so nam to potrdile, saj smo bili po štirih nastopih na visokem 3. mestu med 20 udeleženci pokala.

Začeli smo z ambicioznim Danijelom Lavričem, ki je končal pri odličnih 625 podrtih kegljih (polno 406, čiščenje 219), pa dal jasno vedeti, da ni zadovoljen in da se na tako pripravljenem kegljišču da zaključiti nastop pri zelo visokih številkah. Če že sam ni bil povsem zadovoljen, pa smo bili vsi ostali v ekipi navdušeni nad dobrim štartom. In tudi nad nadaljevanjem. Zlatko Pajnič je bil le malenkost slabši od Danijela, zaključil je pri 590 (polno 388, čiščenje 202) in prvi dan smo po tretjini kvalifikacij držali 8. mesto med 20-imi ekipami.

Apetite nam je z izvrstnim nastopom naslednji dan dvignil Žiga Požar. Začel je s fenomenalno stezo 183 in nato držal visoko raven igre do konca 120 lučajev. Rezultat 643 (polno 396, čiščenje 247). Tudi Nejc Požun je uspel odmisliti slabšo formo iz prvenstva in na krilih dobre igre ekipe prispeval svojih dragocenih 585 podrtih kegljev (polno 390, čiščenje 195). Pogled na lestvico ob koncu dveh tretjin kvalifikacij je bil osupljiv: ime našega kluba se je povzpelo na vrtoglavo 3. mesto, kar je pomenilo resno kandidaturo za uvrstitev v samo končnico Pokala, med najboljša štiri moštva.

Je pa pomenilo tudi dodaten pritisk na zadnja dva igralca naše ekipe, ki sta na prizorišče prispela šele na dan tekme. Večina ekip je za zadnja dva nastopa prihranila svoje najboljše igralce, z njimi pa sta se do zadnje »plate« merila Nejc Jurca (556, polno 372, čiščenje 184) in Dominik Ogrizek (613, polno 398, čiščenje 215). Obema oz. vsem nam je zmanjkal kanček sreče, na koncu bi ob dobrem ekipnem rezultatu 3612 potrebovali le 3 keglje več za uvrstitev v polfinale NBC Pokala. Kljub tej smoli zapuščamo čudovito mestece Lorsch z zelo dobrimi vtisi in z zavedanjem, da smo svoje delo dobro opravili in častno zastopali tako postojnsko kot tudi slovensko kegljanje. BRAVO, FANTJE!

Čestitke in pohvale za dobre nastope tudi ostalima dvema kluboma na NBC Pokalu v Lorschu, kegljačicam Impola z zelo podobno »smolo« na 5. mestu (le 39 kegljev za polfinalom) in ekipi Ljubelja za 8. mesto.

Ekipa Proteusa na NBC pokalu v Nemčiji

Ekipa Proteusa: vodja Zoran ter igralci Nejc J., Dominik, Bojan, Nejc P., Danijel, Žiga in Zlatko

Mednarodni nastopi naših ekip

Objavljeno dne 3. oktobra 2021 v kategoriji Novice

🏆 Članice ženske ekipe se bodo, kot aktualne državne prvakinje, v naslednjem tednu udeležile svetovnega pokala v hrvaškem Otočcu. Ta bo potekal od 5.10. do 9.10.2021. Naša dekleta bodo nastopila v sredo in četrtek po naslednjem razporedu:

Sreda, 6.10.2021: 1. Amanda (539) ob 15:00;  2. Tina (575) ob 16:10, 3. Sandra (508) ob 18:30, 4. Nataša (560) ob 19:40

Četrtek, 7.10.2021: 5. Maša (504) ob 10:10; 6. Maruška (520) ob 11:20

Predvidoma si bomo lahko nastope deklet ogledali na Youtube kanalu Kegljišča Otočac na naslovu: https://www.youtube.com/channel/UCqPKPGtSKHmBcPDs7XU7MJg

🏆 Tretjeuvrščena zadnjega državnega prvenstva, 1. moška ekipa Proteusa, potuje v nemški Lorsch na NBC pokal, ki bo prav tako med 5. in 9. oktobrom. Nastopi naših fantov:

Torek, 5.10.2021:  1. Danijel (625) ob 13:20;  2. Zlatko (590) ob 15:40

Sreda, 6.10.2021:  3. Žiga (643) ob 10:10;  4.  Nejc P. (585) ob 12:30

Četrtek, 7.10.2021: 5. Nejc J. (556) ob 16:50;  6. Dominik (613) ob 19:10

Stran tekmovanja: https://skv-lorsch.de/

Plačljivi prenos (5 EUR za vse dni tekmovanja): https://sportdeutschland.tv/skvlor

 

Dobro igro in veliko podrtih kegljev!

Razpis POKAL POSTOJNE 2021

Objavljeno dne 26. septembra 2021 v kategoriji Novice


Kegljaški klub PROTEUS

razpisuje

 

37. MEDNARODNI KEGLJAŠKI TURNIR ZA POKAL POSTOJNE 2021

 

˃˃ Lokacija:
Turnir se bo odvijal na kegljišču v Športnem parku v Postojni, Pot k Pivki 2B.

˃˃
Tekmuje se v disciplini 1×120 metov mešano za ženske in moške; za deklice in dečke veljajo pravila KZS – štiri starostne kategorije. Vsi tekmovalci nastopajo na lastno odgovornost !

˃˃ Prijavnina:
Pravico igranja imajo vsi pravočasno prijavljeni, ki pred nastopom poravnajo prijavnino 10,00 € (deklice in dečki po 6,00€). Tekmovalec sme ob novem plačilu prijavnine (10,00 €) nastopati tudi večkrat, za uvrstitev šteje le najboljši dosežek.

˃˃ Nagrade:
Najboljši trije (ženske in moški) prejmejo denarne nagrade *** in pokale, vsi udeleženci pa majhne spominke.

MOŠKI ŽENSKE
1. mesto 250,00 € 1. mesto 150,00 €
2. mesto 180,00 € 2 .mesto 120,00 €
3. Mesto 100,00 € 3. mesto 80,00 €

*** Izplačilo denarnih nagrad po predpisih – z navedbo davčne številke in odvedenim davkom.

˃˃
Praktično nagrado prejme najboljša mladinka in mladinec, ter najboljša domačinka in najboljši domačin, kolajne pa najboljši naraščajniki in neregistrirani tekmovalci. Medalje prejmejo tudi najboljši trije med slepimi in slabovidnimi.

˃˃ Termini turnirja:
Turnir bo potekal na kegljišču Športni park v Postojni od TORKA, 12. OKTOBRA do SOBOTE, 30. OKTOBRA 2021, ko bo zvečer zaključek z razglasitvijo rezultatov in zakusko. Med tednom (razen torka )možen nastop od 16. do 21.ure, ob sobotah in nedeljah od 10. do 21.ure. Ob pravočasni prijavi bodo možnosti upoštevanja vaših želja zagotovo večje. Prednost pri rezervaciji terminov bodo imeli igralci iz oddaljenih krajev in tujine. Tekmovalci-lke po končanem nastopu prejmejo malico.

˃˃PRIJAVE do popolnitve terminov zbira:
Ljuba Ceglar
GSM: +386 31 357 523
e-mail: ljuba.ceglar@gmail.com

˃˃ Aktualen urnik nastopov bo redno objavljen na spletnih straneh www.kegljaskiklub-proteus.si. Preko spleta bomo tudi sprotno objavljali aktualne rezultate turnirja.

˃˃ Turnir bo odigran v okviru takrat aktualnih omejitev pri izvajanju športnih tekmovanj. Organizator si pridržuje pravico do sorazmernega zmanjšanja nagrad v primeru prekinitve turnirja ali do neizplačila v primeru odpovedi turnirja.

VABLJENI!

3. KROG DRŽAVNE KEGLJAŠKE LIGE

Objavljeno dne 26. septembra 2021 v kategoriji Novice

V 3. krogu smo doma v Postojni dočakali prvi »trojček«, vse tri ligaške ekipe so bile uspešne.

Že v petek so fantje druge moške ekipe nadaljevali z izvrstnimi predstavami in že tretjič zapored pod zmago za vrh lige zapisali odličen rezultat 7 : 1. Odličen ekipni rezultat so gradili vsi skupaj, z osebnim rekordom pa sta izstopala Borut (589) in Anže (604).

V soboto so prvi dve točki v 1. A SKL proti neugodni Ograjci osvojili člani 1. moške ekipe z rezultatom 6 : 2. Imperativ zmage je pomenil določen pritisk, na katerega pa so fantje odlično reagirali in ponovno poskrbeli za enega najvišjih ekipnih seštevkov podrtih kegljev.

V nedeljo so z enakim rezultatom (6 : 2) domači uspeh pričakovano dopolnile še naše članice. Ekipa, prvič zbrana v polni zasedbi, se je izkazala z izenačenimi nastopi in s krepko najvišjim ekipnim rezultatom 3. kroga v ženski prvoligaški konkurenci.

Samo tako naprej, Proteus!

PROTEUS 1. moška ekipa

PROTEUS ženska ekipa

Vpis v kegljaško šolo

Objavljeno dne 6. septembra 2021 v kategoriji Novice

Vabilo k vpisu v kegljaško šolo 2021

Page 1 of 2912345»1020...Last »