Novice

Razpis POKAL POSTOJNE 2021

Objavljeno dne 19. septembra 2021 v kategoriji Novice


Kegljaški klub PROTEUS

razpisuje

 

37. MEDNARODNI KEGLJAŠKI TURNIR ZA POKAL POSTOJNE 2021

 

˃˃ Lokacija:
Turnir se bo odvijal na kegljišču v Športnem parku v Postojni, Pot k Pivki 2B.

˃˃
Tekmuje se v disciplini 1×120 metov mešano za ženske in moške; za deklice in dečke veljajo pravila KZS – štiri starostne kategorije. Vsi tekmovalci nastopajo na lastno odgovornost !

˃˃ Prijavnina:
Pravico igranja imajo vsi pravočasno prijavljeni, ki pred nastopom poravnajo prijavnino 10,00 € (deklice in dečki po 6,00€). Tekmovalec sme ob novem plačilu prijavnine (10,00 €) nastopati tudi večkrat, za uvrstitev šteje le najboljši dosežek.

˃˃ Nagrade:
Najboljši trije (ženske in moški) prejmejo denarne nagrade *** in pokale, vsi udeleženci pa majhne spominke.

MOŠKI ŽENSKE
1. mesto 250,00 € 1. mesto 150,00 €
2. mesto 180,00 € 2 .mesto 120,00 €
3. Mesto 100,00 € 3. mesto 80,00 €

*** Izplačilo denarnih nagrad po predpisih – z navedbo davčne številke in odvedenim davkom.

˃˃
Praktično nagrado prejme najboljša mladinka in mladinec, ter najboljša domačinka in najboljši domačin, kolajne pa najboljši naraščajniki in neregistrirani tekmovalci. Medalje prejmejo tudi najboljši trije med slepimi in slabovidnimi.

˃˃ Termini turnirja:
Turnir bo potekal na kegljišču Športni park v Postojni od TORKA, 12. OKTOBRA do SOBOTE, 30. OKTOBRA 2021, ko bo zvečer zaključek z razglasitvijo rezultatov in zakusko. Med tednom (razen torka )možen nastop od 16. do 21.ure, ob sobotah in nedeljah od 10. do 21.ure. Ob pravočasni prijavi bodo možnosti upoštevanja vaših želja zagotovo večje. Prednost pri rezervaciji terminov bodo imeli igralci iz oddaljenih krajev in tujine. Tekmovalci-lke po končanem nastopu prejmejo malico.

˃˃PRIJAVE do popolnitve terminov zbira:
Ljuba Ceglar
GSM: +386 31 357 523
e-mail: ljuba.ceglar@gmail.com

˃˃ Aktualen urnik nastopov bo redno objavljen na spletnih straneh www.kegljaskiklub-proteus.si. Preko spleta bomo tudi sprotno objavljali aktualne rezultate turnirja.

˃˃ Turnir bo odigran v okviru takrat aktualnih omejitev pri izvajanju športnih tekmovanj. Organizator si pridržuje pravico do sorazmernega zmanjšanja nagrad v primeru prekinitve turnirja ali do neizplačila v primeru odpovedi turnirja.

VABLJENI!

Vpis v kegljaško šolo

Objavljeno dne 6. septembra 2021 v kategoriji Novice

Vabilo k vpisu v kegljaško šolo 2021

PRESTOPNI ROK 2021 – ŠE MOČNEJŠI V NOVO SEZONO

Objavljeno dne 21. julija 2021 v kategoriji Novice

💪 TINA MRŽLJAK, 20 let, aktualna mladinska reprezentantka Slovenije, najboljša posameznica zadnje odigrane sezone v ženski 1.B ligi Zahod, svetovna mladinska prvakinja v dvojicah (Cluj 2018), pa bronasta v mladinskih dvojicah (Rokycany 2019)  ter tudi nosilka ekipnega brona z mladinsko žensko reprezentanco (Rokycany 2019). Tina prihaja v Postojno iz kluba Bela krajina iz Črnomlja.

Tina Mržljak z medaljo

💪 LEILA LISJAK, 23 let, mladinska reprezentantka Slovenije (SP Dettenheim 2017), med najboljšimi posameznicami ekipe Adria iz Ankarana, ki je v sezoni  2018/2019 osvojila 1.B ligo Zahod za ženske, nato pa ob uvrstitvi v najvišji rang tekmovanja iz lige izstopila. Leila se tako vrača v kegljanje po dvoletni pavzi in ne dvomimo, da bo povratek hiter in uspešen.

💪 NIVES SAMEC, izkušena igralka, prav tako prihaja iz Adrie iz Ankarana, pripravljena je priskočiti na pomoč v slučaju kadrovskega primanjkljaja v ekipi. Med dvoletno ligaško pavzo se je aktivno udeleževala rekreacijske lige v Postojni, kjer je bila prepričljivo najboljša posameznica, o čemer pričajo tudi rezultati letošnjih šestih odigranih srečanj:  560, 568, 582, 560, 599, 572;  povprečje 574.

💪 NEJC JURCA, 29 let, se iz Bresta (končno!) vrača v domači klub, za katerega je nastopal v mladinski konkurenci, ko je bil tudi reden član kadetskih in mladinskih nacionalnih selekcij.

Nejc Jurca na svetovnem prvenstvu

Rekreacijska liga 2021

Objavljeno dne 14. julija 2021 v kategoriji Novice

V drugi polovici meseca maja je sproščanje ukrepov Covid-19 omogočilo tudi rekreativno udejstvovanje in naš klub je takoj pristopil k organizaciji rekreacijske lige. Odziv ekip je bil za ta nenavadni čas igranja odličen, prijavilo se je šest ekip, katerim smo dodali še ekipo klubskega podmladka, saj fantje po končanih DP niso več imeli predvidenih tekem. Ligo smo zaradi kratkega razpoložljivega termina izvedli v enokrožnem sistemu, vendar pa so ekipe namesto običajnih 60 lučajev igrali tekme na polno število, na 120 izvedenih metov. Na kegljišču so se tako izvedle po dve tekmi vsak ponedeljek, sredo in petek. Sodelovanje vseh ekip po razporedu je bilo odlično, niti ene tekme ni bilo potrebno prestavljati. Dvoboji so bili več kot zanimivi, ekipe pa so se kmalu po rezultatih razdelile na »zgornji« in »spodnji dom«. V zgornjem delu so se za vrh enakovredno borili dosedanji prvaki Lepa Istra, naši izkušeni člani Društva upokojencev in Društva invalidov Postojna, ambiciozni Lumpi ter Mladi iz kluba Proteus. V spodnjem delu tabele pa ni bilo nič manj zanimivo, za razporeditev so se v enakovrednih medsebojnih dvobojih borili Sami durhi, DU Vipava in DU Pivka.

Po rednem delu, 7. odigranih krogih, je bil v soboto, 19. junija, na sporedu še zaključni turnir v borbenih igrah, ki je tudi odločal o končnem vrstnem redu. Po končanem tekmovanju je seveda sledila podelitev pokalov, medalj in nekaj simboličnih nagrad za najboljše ekipe in posameznike.

Za okrepčilo (pasulj) in druženje ob žaru so poskrbeli kar udeleženci sami, saj so ob vsakem praznem lučaju (0,20€) pridno zbirali prispevke, s katerimi smo pokrili ta »obvezni« strošek lige.

Še enkrat se je pokazalo, kako prijetna in tudi pomembna so udejstvovanja rekreativnega dela ljubiteljev kegljanja in vsi vemo, da  besede »Se vidimo jeseni!« niso bile izrečene zgolj iz vljudnosti.

Se vidimo torej jeseni!

 

Aja, pa še rezultati, seveda:

Lestvica po rednem delu

Lestvica borbenih iger

Končna lestvica REKREACIJA 2021

Posamezniki


Še nekaj utrinkov iz zaključne prireditve:

« of 11 »

PO EKIPNEM NASLOVU ZA PROTEUS, ŠE NASLOV DRŽAVNEGA PRVAKA POSAMEZNO ZA ŽIGA POŽARJA

Objavljeno dne 9. maja 2021 v kategoriji Novice

Po osvojenem ekipnem naslovu DRŽAVNIH PRVAKOV do 23 let je ta vikend v Kranju naše mlajše članice in člane čakal še finalni nastop za naslove v konkurenci posameznikov. Tako v ženski kot tudi v moški konkurenci so se med najboljšo šestnajsterico uvrstili kar po trije zastopniki našega kluba.

Pri dekletih smo po dveh nastopih imeli vse tri mlajše članice nekje na sredini uvrščenih, z usklajenimi rezultati so dekleta zasedala 9., 10. in 11 mesto. Žal pa jim tudi finalni nastopi niso uspeli dovolj dobro, da bi uvrstitve v kombinaciji izboljšale. Posamično so dekleta zasedla mesta med 11. in 16., v kombinaciji pa je Eva Petrovič ujela 10. mesto, Amanda Zalar 13. in Maruška Ogrizek 14. mesto.

Pi moških pa je bilo izhodišče po dveh nastopih v kombinaciji za našo trojico odlično, vsi trije so se nahajali v zgornji polovici finalistov. Anže Cej je držal 8. mesto, Nejc Požun 5. mesto, Žiga Požar pa je po dveh nastopih zaostajal le za dvema tekmovalcema. Z nastopi v tretji skupini sta najprej opravila Anže in Nejc. Oba sta nastopila solidno in zelo podobno. Anže je s svojimi konstantnimi nastopi (561, 552 in tokrat 555) glede na svoja leta lahko povsem zadovoljen, medtem ko se je pri Nejcu videlo, da je želel več kot 564, pa vendar mu igra ni stekla tako, da bi lahko pokazal vse tisto kar zna in zmore.

V zadnji skupini nastopajočih, med četverico najboljših, smo imeli še najbolj vroče železo. Žiga Požar je zadnje tedne pridno treniral, po neposrečenem prvem kranjskem nastopu (562) je drugega opravil boljše (580), povsem zablestel pa je takrat, ko je bilo to najbolj potrebno – v finalu. Nastopa se je lotil odločno, že s prvo stezo in odličnimi 172 podrtimi keglji je nakazal kam meri, na drugi stezi je premagal »urok steze št. 1« s 145 keglji, nato pa ostal zbran v drugi polovici, opravil z zadnjima stezama tako, kot je treba (154 in 163), ter se tako ob dobri igri na polno (401) kot tudi na čiščenje (233), ustavil pri izvrstnem rezultatu 634. Vse do konca tekme je bil dober boj s kolegom iz Pivke, Denis Pašič (613)  mu je tokrat šele na zadnji stezi moral priznati premoč.  Bil pa je prepričljivo močnejši v seštevku vseh treh nastopov v kombinaciji in osvojil naslov državnega prvaka v tej disciplini (1826). Žiga se je nekoliko prej v finalu otresel še enega odličnega nasprotnika, Mika Steržaja iz Radenske (576, kombinacija 1741), in ga z izvrstnim finalnim nastopom prehitel tudi v kombinaciji, kjer je osvojil pokal za 2. mesto (1776). V kombinaciji sta tudi Nejc (1691) in Anže (1668) osvojila zelo dobri dve mesti, Nejc končno 6. mesto, Anže pa končno 10. mesto. Z uvrstitvijo treh med najboljših deset v kombinaciji so fantje potrdili, da je bil  tudi ekipni naslov povsem zasluženo njihov.

Žiga Požar pa je ob večkratnih ekipnih naslovih državnih prvakov v mladinskih konkurencah ob svoje ime zapisal že tretji naslov posamičnega državnega prvaka. Tokratni naslov prvaka med mlajšimi člani je že njegov drugi, prvega je osvojil v »njegovem« letu 2018, ko je pri svojih 18-ih letih osvojil naslov državnega prvaka tako med mlajšimi člani kot tudi v absolutni članski konkurenci. ČESTITKE, Žiga!

Nejc v finalu
« of 10 »

Mladinci ponovno najboljši v državi

Objavljeno dne 26. aprila 2021 v kategoriji Novice

24. in 25. aprila je bilo izvedeno ekipno in posamezno državno prvenstvo za mlajše člane in članice (U23). Mladinke so tekmovale v Kamniku, mladinci v Kranju. Sobotni in nedeljski nastop sta štela tudi v kombinacijski seštevek posamezno ter kot kvalifikacije za nastop 16 najboljših v finalu, ki bo 8. maja. Naša dekleta so nastopila v postavi Maruška Ogrizek, Amanda Zalar in Eva Pertrovič. Fantov smo prijavili šest: Rok Gerželj, Luka Čadež, Anže Cej, Matevž Vilhar, Nejc Požun in Žiga Požar. Zadnji štirje so nastopili tudi v ekipni konkurenci.

Fantje so že prvi dan z dobrim nastopom povedli v ekipni razvrstitvi: Anže 561, Matevž 520, Nejc 548 in Žiga 562, skupno 1671 kegljev. To je zadostovalo za prednost 39 kegljev pred drugouvrščeno ekipo Pivke. V nedeljo so nastopili še bolje: Anže 552, Matevž 502, Nejc 579 in Žiga 580. Skupaj je to naneslo 1711 podrtih kegljev in potrditev naslova državnih pravkov!

V finale 16 najboljših so se uvrstili trije naši mladinci. Napad na nove medalje, v kombinaciji in posamezno, bodo pričeli: Anže z osmega, Nejc s petega in Žiga s tretjega mesta. Matevž je v kombinaciji zasedel 25. mesto.

Prepotrebne izkušnje sta v konkurenci več let starejših fantov uspešno nabirala tudi Rok (510 in 522) in Luka (511 in 518). Njuna rezultata sta zadostovala za 22. in 23. mesto v kombinaciji.

Mladinke so prvi nastop zaključile s 1553 podrtimi keglji: Maruška 510, Amanda 536 in Eva 507. V nedeljo so sobotni rezultat izboljšale: Maruška 533, Amanda 509, Eva 549. Skupaj tako dodale 1591 kegljev, kar je bilo dovolj za 4. mesto, žal malce premalo za medaljo. So se pa vse tri zanesljivo uvrstile med 16 najboljših. Finalno borbo za medalje v kombinaciji in posamezno bodo pričele Maruška z 11., Amanda z 10. in Eva z 9. mesta.

ČESTITKE igralkam, igralcem in trenerju ter srečno v finalu!

Rezultati ekipno – mladinci

Rezultati ekipno – mladinke

Mladinci Proteusa s trenerjem Denisom

Anže, Matevž, Nejc in Žiga med zmagovalnim nastopom

Prva letošnja kolajna – kadeti 3. v državi

Objavljeno dne 18. aprila 2021 v kategoriji Novice

Po (pre)dolgi pavzi je bilo ta vikend izvedeno prvo DP v sezoni in sicer ekipno za mlajše mladince (U18). Predvsem zaradi nesproščenega in zakrčenega nastopa (prevelika želja?) in tudi zaradi nekaj treme neizkušenih mlajših igralcev smo se tokrat okitili “samo” z bronasto kolajno, kar pa je ob pomlajeni ekipi vseeno lep uspeh. Premoč smo v moški konkurenci priznali kadetom Bresta in ekipi Dormea. V ženski konkurenci ekipe nismo imeli.

Nastopi obeh dni so šteli tudi kot 1. in 2. tekma v konkurenci posameznikov v kombinaciji, kjer se bo DP zaključilo s tretjim, finalnim nastopom v Kranju dne 27.4.2021. V finalni boj za posameznega državnega prvaka sta se uvrstila dva naša kadeta. Matevž je po prvem slabšem dnevu (505) konkretno popravil rezultat (561) in je s seštevkom 1066 na trenutnem 9. mestu. Tudi Anže je rezultat iz prvega dneva (519) popravil (542) in seštevek 1061 je zadoščal za trenutno 13. mesto in uvrstitev v finale. Luka 1006 (540, 466, 21.mesto) in Rok 987 (494, 493, 24.mesto) imata v tej konkurenci še kar nekaj let časa in sta si nabrala nekaj dragocenih izkušenj. Vsi štirje kadeti in mi z njimi vemo, da niso pokazali vsega svojega znanja, vendar bo priložnosti za to še veliko, za mladince (U23) že naslednji vikend, kjer bosta ponovno sodelovala tudi Matevž in Anže, ki imata potem priložnost dokazovanja še v finalu U18. Srečno že zdaj in pa seveda čestitke za osvojeno prvo letošnjo kolajno!

Vsi rezultati na strani Kegljaške zveze: DP za mlajše člane in članice do 18 leta – 2. dan

Anže, Matevž, Rok in Luka med nastopom v Kranju

Aktualno dogajanje in novice

Objavljeno dne 23. februarja 2021 v kategoriji Novice

Pozdravljeni!

Kar nekaj časa na naši strani ni bilo novic, steze na kegljiščih so samevale (vsaj tam, kjer smo se držali vladnih odlokov) in prav je, da naredimo nekaj povzetkov tega “mrtvega” obdobja in novic za naprej…

 • Ligaška sezona in vsa kegljaška tekmovanja prekinjena dne 22.10.2020.
 • Odigranih je bilo 6 nepopolnih krogov lige, kar je tretjina prvenstva.
 • POMEMBNO: Igralke in igralci so tako že skoraj cele štiri mesece izven procesa treninga, kar v tako psihološko občutljivem športu, kot je kegljanje, lahko pomeni ogromen padec v formi.
 • Kegljanje je namreč šport osvojene tehnike, ki jo moraš neprestano vzdrževati z bolj ali manj monotono rutinskimi treningi, ta rutina pa je izjemnega pomena in je osnova za dober nastop. Ko se ti ta proces prekine za daljši čas, je potrebno namreč veliko napora in dela, da se vrneš na raven kvalitete pred prekinitvijo procesa treninga. Za lažjo sliko je mogoče najboljša primerjava z ostalimi športi, kjer se nastopi opravljajo v ponovitvah časovno kratkih intervalih z visoko stopnjo koncentracije in psihološke moči, npr. strelstvo, smučarski skoki, ipd.
 • Poleg prekinitve procesa treningov in tekmovanj je bil klub zaradi ukrepov preprečevanja za širjenje epidemije prikrajšan tudi praktično za vse aktivnosti, ki jih klub sam organizira za namen pridobitve sredstev za svoje delovanje. Največji finančni izpad pomeni odpoved oz. ne izvedba tradicionalnega mednarodnega turnirja Pokal Postojne ter odpoved lokalnega rekreativnega tekmovanja, medobčinske Trim lige, ki jo klub prav tako organizira že vrsto let.
 • Trenutne omejitve dovoljujejo začetek treningov na medsebojni razdalji, kar pomeni, da na štiristeznem kegljišču hkrati lahko trenirata največ dve osebi, kar pomeni tudi višje obratovalne stroške za klub, ki je z januarjem 2021 postal tudi direktni najemnik objekta in posledično nosimo vse stroške obratovanja objekta, občina pa je v zameno oprostila klub plačevanja najemnine objekta. Finančna skrb za objekt kot je kegljišče pa je seveda brez onemogočenih lastnih prilivov tako rekoč nemogoča, zato tukaj računamo na razumevanje tako lastnikov objekta kot države in tudi panožne zveze. Kegljišče je namreč v več kot štirih mesecev nedelovanja zaradi prepovedi vseeno prinašalo stroške (predvsem ogrevanje objekta), le te stroške pa naj bi klub pokrival izključno skozi programe dejavnosti in svoje aktivnosti na kegljišču.
 • Na tem mestu bi radi opozorili tudi na zelo plitko oz. minimalno podporo lokalnega sponzorstva, ki v tem gospodarskem okolju in ob aktualni zakonodaji ni stimulirano za podpiranje športa, sploh v ne najbolj popularnih, pa čeprav nič manj zanimivih panogah kot je kegljanje. Na drugi strani pa seveda zahvala tako lokalni TV kot lokalnemu radiu za vso medijsko podporo, ki je prav tako zelo dobrodošla.
 • O nadaljevanju sezone se bo odločalo na seji Predsedstva KZS dne 1.3.2021. Za nadaljevanje oz. dokončanje lige obstajata dve različici, med katerima bodo člani predsedstva izbirali in odločili na seji. Prva varianta je predlog Tekmovalne komisije KZS in sicer štirje turnirji na nevtralnih kegljiščih, za uvrstitev šteje samo skupno število vseh podrtih kegljev vsake ekipe. Pri tej varianti ni prehajanja med ligami (napredovanje ali izpad), najboljše štiri ekipe pa se uvrstijo na evropske pokale. Druga varianta, ki jo je podal kolegij predsednika KZS, pa je igranje zadnjih treh krogov prvega dela lige in vseh zaostalih tekem ter oblikovanje končne lestvice po polovici prvenstva.
 • Z nekaj izjemami je pred zvezo in klubi tudi še izvedba velike večine državnih prvenstev, ekipnih in posameznih, v vseh kategorijah, za kar je tudi predvideno kegljanje v mesecih maju in juniju 2021.
 • Poleg organizacije državnih tekmovanj mora imeti tako zveza kot posamezni klubi v mislih pred seboj tudi pripravo reprezentantov, kjer imamo na širšem spisku selekcij tudi mi svoje predstavnike. KZS je s soglasjem mednarodne zveze namreč vložila kandidaturo za organizacijo SVETOVNEGA PRVENSTVA v Sloveniji, vlogo za dovoljenje izvedbe v »mehurčku« je že naslovila na Vlado RS. Predvsem v mlajših selekcijah računamo na udeležbo nekaj kandidatov iz našega kluba, zato moramo v okviru dovoljenih aktivnosti prednostno poskrbeti za vadbeni proces le teh.
 • V času zaprtega kegljišča pa se v klubu ni samo skrbelo za pokrivanje stroškov, v dobrem sodelovanju tako s športno zvezo kot Zavodom Znanje se je v kegljišče tudi vlagalo in sicer smo v pavzi zamenjali kompletno razsvetljavo nad stezami, stare luči iz leta 2008 so zamenjale bolj varčne in svetlejše LED žarnice, prav tako smo na stezah zamenjali dotrajane odbojne gume, trenutno pa se dela tudi na izboljšavi kvalitete neposrednih spletnih prenosov tekmovanj, kar postaja pravzaprav že standard in pogoj za pridobitev kakšnega državnega tekmovanja.
 • Za nadaljevanje sezone bo do poletja ob zagotovitvi rednega procesa treninga prioritetna naloga v klubu obdržati vse mlade moči, ki smo jih uspeli pritegniti v naš lepi šport, pa tudi vsakega novega člana, ki ga bomo dodali podmladku, bomo zelo veseli. Programov, prostora in strokovnega kadra za to imamo dovolj, pa tudi uspehi višjih kategorij potrjujejo dobre osnove za delo in dosegljive vrhunske rezultate, zato v klubu praktično poleg optimizma ni prostora za kakšno črnogledo prihodnost. DOBRODOŠLI torej novi člani, predvsem mladina, deklice in dečki!

Lep pozdrav vsem, upam, da kmalu tudi z gledalci na kegljišču!

Zoran Ulaga

KEGLJAŠKI KLUB PROTEUS VAM ŽELI VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO 2021!

Objavljeno dne 23. decembra 2020 v kategoriji Novice

KEGLJAŠKI KLUB PROTEUS VAM ŽELI VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO 2021!

 

Ob koncu leta se lepo zahvaljujemo tudi vsem našim podpornikom / sponzorjem!

Postojna

KZS

Fluidmaster

Kolektor

Generali

Triglav

Banka Koper

TUDI 1. MOŠKA EKIPA NAS ŠE NAPREJ RAZVAJA Z ZMAGAMI

Objavljeno dne 11. oktobra 2020 v kategoriji Novice

1.A SKL Moški 5. krog

KONJICE I : PROTEUS I  0,5 : 7,5  (3268 : 3455)

Prva moška ekipa v Slovenjskih Konjicah

Nasmejani iz Slovenjskih Konjic

Gostovanja v Konjicah nikoli niso lahka, čeprav bi mogoče koga zavedel pogled na trenutno lestvico. Kegljišče samo in tudi domači igralci te prisilijo, da se je za zmago treba precej potruditi in razen resnega pristopa k igri je vse drugo nevarno za izgubo točk. Tega se naši fantje dobro zavedajo in tako so k tekmi tudi pristopili. Žiga (562; 2:2; +36) je odlično odprl (159) in zaprl (151) svojo tekmo, ostalo vmes je bolj za v pozabo, vendar je bilo vse skupaj dovolj za kontrolirano vodstvo in osvojitev ekipne točke. Poleg njega je Dominik (552; 3:1; +17) vztrajno trl odpor legende Kirbiša in ga na koncu pripravil da je z eno slabših predstav pred Dominikom »položil orožje«.

Page 1 of 2912345»1020...Last »